Antena Meniu Search
x

Tablourile furate din muzeul de la Rotterdam, transportate in perne

Cele sapte tablouri celebre furate de romani din muzeul din Olanda au fost aduse peste granita in perne. Niciunul dintre vamesi nu a avut curiozitatea sa vada ce se afla sub cusatura acestora.

Vezi și

Conform unei expertize care ar fi gata, desi anchetatorii DIICOT sustin ca nu e, cenusa gasita in soba mamei lui Radu Dogaru ar proveni de la tablourile arse. Ca atare, Gaugain, Matisse, Picasso ar fi infruntat Infernul lui Dante si ar fi ajuns pe foc. Asta nu inainte de a fi luati de pe peretii unui celebru muzeu cu ajutorul unei surubelnite si pusi in perne.

Asa au declarat suspectii ca le-au transportat peste granita. Au desfacut cusatura si au indesat operele de arta in interior. Fiind in Uniunea Europeana, nici controalele la granita nu mai sunt ce-au fost, ca atare, operele au ajuns in Romania. Ca mai apoi sa fie transportate cu punga de un leu prin Bucuresti.

Un destin tragic cum nimeni nu si-ar fi putut inchipui pentru valoroasele panze. In ultimele zile, invinuitilor din dosar li s-au prezentat probele, iar rezultatele procurorilor romani urmeaza sa fie prezentate autoritatilor din Olanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tablourile furate din muzeul de la Rotterdam, transportate in perne