Antena Meniu Search
x

Talentul, moștenire de familie

A aniversat 75 de ani de traditie intr-un cadru excepţional pe măsura. Un eveniment exclusivist dedicat imbinarii mestesugului cu arta designului vestimentar semnat Alexandru Ciucu.

Vezi și

A aniversat 75 de ani de traditie intr-un cadru excepţional pe măsura. Un eveniment exclusivist dedicat imbinarii mestesugului cu arta designului vestimentar semnat Alexandru Ciucu.

Anul acesta Alexandru Ciucu aniverseaza 75 de ani de traditie pe masura. Cu aceasta ocazie, designerul de costume premium a organizat miercuri, 12 noiembrie, un eveniment exclusivist dedicat imbinarii mestesugului cu arta designului vestimentar.

La eveniment au luat parte peste 100 de invitati, celebritati, prieteni apropiati, clienti si parteneri, printre care s-au numarat Ilie Nastase, Virgil Iantu, Vlad Mirita si Wilmark.

In incinta locatiei a fost expusa o galerie de fotografii reprezentand cele trei generatii Ciucu, datand din 1939 pana in prezent, instantanee ce surprind cateva dintre cele mai importante momente din activitatea familiei in sfera croitoriei.

Pentru aceasta ocazie speciala, designerul a realizat si proiectat un scurt documentar despre istoria familiei Ciucu, o poveste despre mostenirea unui mestesug, respectarea traditiei si dedicatia fata de eleganta si rafinamentul contemporan.

In documentar, designerul vestimentar, alaturi de tatal sau, transmite emotia si pasiunea pentru confectionarea costumului si atentia la detalii.

"Povestea a inceput in 1939, cand bunica, mama tatalui meu, a debutat in acest minunat domeniu. La vremea aceea era o moda pentru fetele cu studii medii sa devina croitorese si sa coaseuniforme militare. Primele amintiri legate de bunica mea sunt de pe vremea cand aveam cinci ani si o urmaream curios cum coase. Ma emotioneaza sa ma gandesc la masina ei de cusut Singer, la cutia cu zeci de feluri de nasturi sau la punga cu papiote multicolore. Alaturi de bunica, am invatat sa stapanesc pedala masinii de cusut, pentru ca de cusut nu se punea inca problema. Eram prea mic si nu ajungeam in acelasi timp si cu piciorul la pedala si cu mainile pe blatul de cusut. Astazi masina respectiva se afla expusa intr-unul din magazinele Tata&fiul, in onoarea bunicii. Tot ea mi-a transmis credinta ca orice meserie este bratara de aur, dar ca dintre toate meseriile, croitoria este cea mai frumoasa pentru ca este cea mai echilibrata si iti ofera cate putin din toate. De la tata am invatat ca doar prin munca se poate construi ceva durabil, iar, daca porneste din pasiune, munca in sine este o placere", povesteste Alexandru Ciucu.

Cu ocazia evenimentului aniversar, Alexandru Ciucu a tiparit in editie limitata, o colita aniversara de 9 timbre, care prezinta evolutia costumului barbatesc din 1939 pana in prezent.

Dupa 75 de ani de traditie brandul Alexandru Ciucu se dedica in totalitate cavalerilor moderni dornici de experiente autentice si inspiratie.

Berea Affligem are aceaasi poveste a traditiei adaptata modernintatii incepand cu anul 1074, cand sase cavaleri de origine nobila au renuntat la viata nomada de razboinici, au construit o abatie si s-au dedicat artei fabricarii berii si cautarii detaliilor gustului perfect. Pentru ca mostenirea sa fie transmisa neschimbata si altor generatii, beraria Opwijk a preluat reteta originala „Formula Antiqua Renovata" si productia berii Affligem, aducand-o astfel in zilele noastre cu toate atributele traditiei.

In viziunea lui Alexandru Ciucu, unul dintre cei sase cavaleri moderni ambasadori ai berii de abatie Affligem, mestesugul inseamna imbinarea maiestriei cu arta, iar scopul lui este sa ofere oamenilor micile placeri si rasfaturi care dau vietii accentele rare ale unicitatii. Indemanarea si viziunea mestesugarului sunt secretele berii Affligem, care vorbeste despre mostenirea calitatii unui mestesug adaptat constant gustului contemporan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Talentul, moștenire de familie