Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 18 ani din Bârlad a rămas fără un deget, după o distracție cu petarde

O distracție cu petarde l-a costat scump pe un tânăr de 18 ani din Bârlad. Adolescentul și-a pierdut un deget, după ce un dispozitiv i-a explodat în mână.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.12.2019, 13:53

Distracție cu petarde în Vaslui, un tânăr a rămas fără un deget
Tânărul de 18 ani a rămas fără un deget, după ce o petardă i-a explodat în mâna stângă - Profimedia Images (stock) | vremeanoua.ro

O distracție cu petarde l-a costat scump pe un tânăr de 18 ani din Bârlad. Adolescentul și-a pierdut un deget, după ce un dispozitiv i-a explodat în mână.

Ștefan R. era în vizită la bunicii săi din comuna Puiești, aflată la apoximativ 20 de kilometri de Bârlad, atunci când s-a produs incidentul. Tânărul se afla cu mai mulți amici în centrul localității, acolo unde aruncau la întâmplare cu petarde. La un moment dat, o petardă a i-a explodat în mâna stângă. Deși încărcătura explozivă era mică, unul dintre degetele adolescentului a fost pulverizat.

Imediat după explozie, acesta a fost transportat la Centrul de Permanență din Puiești, unde a fost solicitată ambulanța EPA de către medicul de gardă. După primele îngrijiri, băiatul a fost dus la spitalul din Bârlad.

"Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit în jurul orelor 11.00  cu o ambulanță tip B2 (echipaj de prim ajutor) EPA, în localitatea Puiești, pentru acordare îngrijiri medicale și transport la spitalul din Bârlad pentru un adolescent în vârstă de aproximativ 18 ani care a suferit un traumatism la nivelul mâinii stângi prin explozia unei petarde. Victima a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal <<Elena Beldiman>> Bârlad cu un diagnostic preliminar de amputație parțială deget 3 și plăgi contuze la nivelul mâinii stângi, prin explozie", a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Deși tânărul de 18 ani a rămas fără un deget, starea lui este stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un tânăr de 18 ani din Bârlad a rămas fără un deget, după o distracție cu petarde