Antena Meniu Search
x

Tânăra anorexică de 16 kilograme ar putea fi externată

Fata de 18 ani din Moldoviţa care a ajuns la spital după ce a fost hrănită toată viaţa ei doar cu lapte nu îşi poate găsi sprijinul acum decât în autorităţi. De la spital, singura variantă pentru ea este internarea într-un centru de specialitate. Părinţii nu au fost găsiţi de inspectorii de la protecţia copilului.

Vezi și

Viaţa ei de astăzi se schimbă. Nu va mai merge acasă ci într-un centru de plasament. Pentru că oricum acasă nu-o mai aşteaptă nimeni.

Tatăl nu era acasă. Locuinţa era închisă. Uşa închisă, geamurile închise. Mama era plecată de acasă de o săptămână.

Singura din familie care i-a purtat de grijă a fost sora ei geamănă. Tatăl a lăsat-o în grija mamei iar femeia, cu probleme psihice, a tratat-o ca pe un bebeluş.

Când a ajuns la spital, tânăra de 18 ani avea 16 kilograme. Timp de o lună şi jumătate, o echipă de de medici, psihologi şi psihiatrii s-au ocupat de ea. Pentru prima dată în viaţă, fata a mâncat pui cu piure sau prune. Şi a uimit pe toată lumea cu pofta ei.

Evoluţia a fost pozitivă, ea a îneput să mănânce alceva decât lapte de capră sau apă cu pâine şi, din acest motiv, şi-a schimbat optica vizavi de viaţă şi vizavi de alimentaţie şi în o lună şi jumătate a crescut 4 kilograme şi jumătate.

Despărţirea de spital a fost dureroasă. Fata s-a ataşat de medici şi asistente. La centrul de reabilitare neuropsihiatrică, o aştepta însă o cameră frumoasă şi călduroasă, plină cu jucării.

O va împărţi cu alte două fete iar pe perioada cât va rămâne în centru fa face consiliere psihologică şi şedinşe de chinetoterapie.

Peste o lună, fata va fi dusă şi la un dentist. Din cauza lipsei de calciu, dantura nu i s-a dezvoltat suficient.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Tânăra anorexică de 16 kilograme ar putea fi externată