Antena Meniu Search
x

O tânără pasionată de munte şi-a găsit sfârşitul în Masivul Piatra Craiului

O tânără de 28 de ani din Braşov a murit după ce a căzut într-o râpă, de la 200 de metri înălţime, pe un traseu nemarcat din Munţii Piatra Craiului. Era masivul muntos pe care îl iubea cel mai mult, pe care îl fotografia şi îl escalada aproape în fiecare weekend.

Vezi și

O tânără de 28 de ani din Braşov a murit după ce a căzut într-o râpă, de la 200 de metri înălţime, pe un traseu nemarcat din Munţii Piatra Craiului. Era masivul muntos pe care îl iubea cel mai mult, pe care îl fotografia şi îl escalada aproape în fiecare weekend. Ar fi alunecat pe o potecă îngustă şi nu s-a mai putut salva.

Diana Pora a căzut în gol într-o prăpastie din Munţii Piatra Craiului. Împreună cu patru prieteni, a intrat pe un traseu nemarcat, dificil de parcurs chiar şi de către cei mai experimentaţi oameni ai muntelui. Brâul de Mijloc, unde şi-a găsit sfârşitul, este un traseu sălbatic, foarte greu de urcat, dar mai ales de coborât din cauza stâncilor goale, fără vegetaţie. 

Ioan Pivodă, Șef Salvamont Zărnești: "S-a desprins probabil în căţărare un bolovan cu ea, care a produs aceasta cădere. Daca mergi în aceste zone extreme, măcar ai la tine o coardă de alpinism să te poti asigura in punctele mai dificile."

Când a căzut, tânăra se afla pe o potecă foarte îngustă. Prietenii au văzut-o dezechilibrându-se şi au cerut ajutor la 112. Spre ei au plecat salvamontişti şi jandarmi, dar şi voluntari din Câmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti. Trupul tinerei a fost recuperat după aproape 14 ore de intervenţie. A fost una dintre cele mai dificile misiuni, tocmai din cauza reliefului sălbatic. Salvamontiştii au coborât 300 de metri pe stânci instabile, aproape verticale. 

Diana Pora a murit în munţii pe care îi iubea cel mai mult, în Parcul Naţional Piatra Craiului. Cu o săptămână înainte, era tot pe trasee montane şi se bucura de peisaje şi de natură. 

Diana Pora ţinea pe Facebook un adevărat jurnal al expediţiilor, cu fotografii care însoţeau fiecare reuşită. Acolo, prietenii comentează şocaţi dispariţia ei. 

Salvamontiştii spun că explorarea traseelor nemarcate, fără un ghid montan sau fără echipament potrivit, este o aventură periculoasă. 

Ioan Pivodă, Șef Salvamont Zărnești:  "Aceste rute, trasee nemarcate nu sunt recomandate nici de Salvamont, nici de Administaria Parcului National."

Trupul neînsuflețit al tinerei a fost coborât de pe munte şi dus la morgă, de unde va fi preluat de familie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » O tânără pasionată de munte şi-a găsit sfârşitul în Masivul Piatra Craiului