Antena Meniu Search
x

Tânăra rănită în explozia din Cluj-Napoca este în stare foarte gravă

Tânăra rănită într-o explozie din Cluj are şanse mici de supravieţuire, spun medicii. Are trei sferturi din corp ars şi nu poate respira singură. Fata este studentă şi locuia cu chirie în apartamentul care a sărit în aer

Vezi și

Tânăra rănită într-o explozie din Cluj are şanse mici de supravieţuire, spun medicii. Are trei sferturi din corp ars şi nu poate respira singură. Fata este studentă şi locuia cu chirie în apartamentul care a sărit în aer.

Surse din anchetă spun că detectorul de gaz, care ar fi putut preveni dezastrul, era scos din priză. 

Fata este studentă în Cluj Napoca, la Facultatea de Litere. Locuia cu chirie, împreună cu alte două prietene, într-un apartament cu probleme. Chiar proprietara observase anul trecut miros de gaz în locuinţă. Femeia acuză acum firma care a făcut verificările. O acumulare de gaz a provocat deflagraţia puternică, în apartamentul în care locuia tânăra studentă. Alte şase locuinţe şi zeci de maşini au fost distruse de suflul exploziei. Cioburi, bucăţi de tencuială, uşi şi ferestre au sărit în aer, până în stradă.

Detectorul de gaz funcţionează doar dacă este cuplat la o priză. În timpul funcţionării, el emite un sunet continuu destul de deranjant. Mai mult decât atât, el se poate declanşa nu doar la mirosul de fum ori de gaz. De pildă, chiar şi vaporii unui lac fixativ îl pot declanşa. Este motivul pentru care mulţi români aleg să deconecteze detectorul de gaz. Fără să conştientizeze riscul enorm la care se supun. În lipsa unui astfel de aparat, este vital să respectaţi câteva reguli atunci când simţiţi miros de gaz în locuinţă.

Exploziile au ucis în ultimii cinci ani zeci de români şi au rănit câteva sute. Pe tânăra studentă din Cluj, medicii se luptă acum să o ţină în viaţă. Mâine, speră să o poată opera. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tânăra rănită în explozia din Cluj-Napoca este în stare foarte gravă