Antena Meniu Search
x

O tânără din Sibiu s-a trezit cu un musafir neaşteptat în curtea casei. Un castor poposeşte pentru a se juca cu pisicile (Video)

Un castor simpatic a dat nas în nas cu un grup de pisici, în curtea prin care a luat-o pe scurtătură în drumul său spre râu. Şi nu s-a speriat de ele, ba chiar a rămas la joacă.

de Redactia Observator

la 13.06.2020, 15:19

Vezi și
  • Castorul îi dă târcoale în drumul său spre râu.
  • Face chiar şi mici popasuri în curtea ei, pentru a se juca cu pisicile.

Aşa se face că proprietarii casei au început să-l îndrgească pe noul musafir, care le trece zilnic pragul.

Este drumul pe care îl parcurge castorul ca să ajungă la râu. Trece zilnic prin curtea unei familii din Sibiu. Dar asta nu îi deranjează pe proprietari. S-au obişnuit cu el. Ba chiar s-au împrietenit. Mai ales că simpaticul animal face gaşcă cu pisicile familiei.

Proprietara casei: Este foarte prietenos. Noi avem cinci pisici in curte si se joaca cu toate la fel. Chiar este prietenos si noi am incercat sa ne apropiem de el. Prima oara cand l-am vazut, nu stiam exact ce este, am vazut pentru prima oara un castor. Si a fost o senzatie foarte placuta. L-am indragit de la prima vedere.

Nu este singurul castor care s-a aciuat în zonă. Pe malurile râului Cibin, destul de aproape de centrul Sibiului, îşi fac promenada mai multe exemplare. Rozătoarele acvatice nu par deranjate nici de oameni şi nici de zgomot.

Castorii au fost consideraţi specie disparută în ţara noastră. De caţiva ani însă, au reaparut în apele din judeţul Sibiu. Iar acum şi-au croit drum şi în oraş. Sunt animale protejate prin lege, iar cei care le distrug habitatul se pot alege cu amendă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O tânără din Sibiu s-a trezit cu un musafir neaşteptat în curtea casei. Un castor poposeşte pentru a se juca cu pisicile (Video)