Antena Meniu Search
x

Teroristul din Arad voia să ucidă poliţişti şi să arunce în aer un bar!

Tânărul care a construit bombe în casa bunicilor, punea la cale atentate sângeroase. I-a trecut prin minte să ucidă poliţişti în masă şi să arunce în aer un bar din centrul Aradului. Se vedea terorist, capabil să fabrice bombe artizanale ca-n Orientul Mijlociu.

Vezi și

În motivarea judecătorilor, apar conversaţiile şocante purtate de tânăr pe internet. Anchetatorii l-au audiat, astăzi, şi pe "mentorul" său. Inginierul chimist care i-ar fi dat sfaturi explozive!

"Dumnezeu vă iubeşte foarte mult, de aceea a creat "iadul", ca să ardeţi în el", sl spunea Remus Văscuţ "colaboratorilor" săi de pe internet. În ultimii 12 ani, a crescut doar cu gândul la bombe!

Mai întâi, au fost proiectilele tatălui, detonate în faţa lui, la şcoală, pe când el era doar un puşti în clasa a şasea. Peste ani, a devenit el fabricant de bombe artizanale. În public, şi-a făcut botezul anul trecut, de Revelion.

"Am amplasat bomba în cupa unui excavator, din centrul localităţii Ghiroc. Aşa o fluierat, pfu, cum o zburat", le-a spus Văscuţ anchetatorilor. 

Mai avea o bombă artizanală pe care o ascundea sub pat, spun procurorii.

A căutat prafurile explozive pe internet. Şi nu şi-a ascuns niciodată scopul. A început să vorbească despre bulgări de zăpadă tranformaţi în cocktail-uri molotov, apoi despre aruncarea în aer a unui bar din centrul Aradului, unde proprietarul ar fi fost rivalul său în dragoste.

S-a inspirat din filme cu teme violente, cu oameni plătiţi să ucidă sau să pună la cale atentate în licee şi în auzobuze. S-a gândit chiar să monteze în câini dispozitive explozive. Cu bombele cu telecomandă voia să lichideze poliţişti.

Ca-ntr-un joc cu terorişti, Văscuţ ajunsese la ultimul nivel. Se vedea taliban, specialist în acţiuni paramilitare. Din fericire, a vândut bombele artizanate unui ofiţer SRI sub acoperire.

Cel care l-a ajutat cu prafurile explozive va fi cercetat, acum, în libertate. Le-a declarat anchetatorilor că a vândut marfă legală, iar pe Remus Văscuţ l-a văzut pentru prima oară pe holurile DIICOT-ului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Teroristul din Arad voia să ucidă poliţişti şi să arunce în aer un bar!