Antena Meniu Search
x

Tânărul din Craiova arestat pentru propagandă jihadistă nu renunţă la convingerile sale nici după gratii

Surse din cadrul anchetei susţin că, în arest, Luigi Boicea încearcă să-i convingă pe colegii de celulă să adere la ideologia radical-islamistă.

Vezi și

Surse din cadrul anchetei susţin că, în arest, Luigi Boicea încearcă să-i convingă pe colegii de celulă să adere la ideologia radical-islamistă.

Tânărul craiovean a fost cazat într-o celulă a arestului capitalei alături de un suspect de cămătărie. I-a tot povestit acestuia care sunt principiile după care funcţionează gruparea Statul Islamic şi a încercat să-l convingă şi pe el să participe la programele online de instruire. Deţinutul acuzat de cămătărie, originar din Brăila, n-a fost convins de aceste prezentări aşa că a cerut conducerii arestului să fie mutat din celulă. 

Luigi Boicea, care acum are 18 ani a fost depistat de DIICOT în 2015 când era încă minor şi plasat sub control judiciar. A încălcat însă regulile impuse de anchetatori şi a continuat să acceseze site-uri de profil . Ar fi încercat chiar să ia legătura cu lideri ai grupării teroriste pentru a cere sprijin logistic şi financiar în vederea săvârşirii unui act terorist. A fost prins şi oprit la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Tânărul din Craiova arestat pentru propagandă jihadistă nu renunţă la convingerile sale nici după gratii