Antena Meniu Search
x

Adolescentul craiovean simpatizant al ISIS ar fi pus la cale ATACURI TERORISTE în România

Acţiune în forţă a mascaţilor şi a procurorilor DIICOT! S-au întors în casa din Craiova, unde l-au ridicat din nou pe tânărul radicalizat, care propaga extremismul jihadist.

Vezi și

Acţiune în forţă a mascaţilor şi a procurorilor DIICOT! S-au întors în casa din Craiova, unde l-au ridicat din nou pe tânărul radicalizat, care propaga extremismul jihadist.

S-ar fi pregătit de atacuri teroriste, anunţă anchetatorii. Era instruit pe internet cum să folosească arme distructive. Constantin Luigi Boicea este astăzi major şi cel mai probabil nu va mai fi lăsat în libertate.

Nu este un adolescent ca toţi ceilalţi. A fost radicalizat şi şi-a transformat religia într-o propagandă jihadistă. Trupele speciale s-au înarmat până în dinţi. Aveau informaţii că adolescentul din Craiova se pregăteşte pentru atacuri teroriste. În ultimele luni, ar fi fost instruit la fel ca-n taberele ISIS.

Pe acelaşi subiect

A învăţat să folosească arme de foc şi dispozitive explozive.  Ar fi fost instruit pe internet. Deşi se afla sub control judiciar şi i s-a interzis să folosească chiar şi telefonul.

Dupa 12 luni, Luigi se intoarce in fata procurorilor DIICOT. Astazi are 18 ani, iar anchetatorii s-ar putea sa nu mai fie la fel de blanzi cu el. Data trecuta i-au dat o sansa si nu l au trimis dupa gratii. Dar tanatul nu si ar fi invatat lectia si ar fi continuat sa trimita mesaje radicalizate. Chiar sa ameninte persoane publice.

Acasă, la Craiova, mama, bunicii, dar şi vecinii i-au luat din nou apărarea.

Din casă, s-au ridicat un laptop şi mai multe cartele telefonice. Tânărul care şi-a luat numele de Omar Al Faruq ar fi susţinut că voia să înveţe pentru şcoala de şoferi şi avea nevoie de internet.

Anchetatorii susţin că Boicea, pe întreaga perioada a controlului judiciar, a încălcat în mod sistematic obligaţia instituită în sarcina sa, inclusiv după data de 24 septembrie 2016, când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă şi instruire a viitorilor combatanţi aparţinând organizaţiei teroriste Stat Islamic şi a încercat să intre în contact cu lideri ori reprezentanţi ai respectivei organizaţii teroriste în satisfacerea dorinţei manifeste de a obţine sprijin logistic şi financiar pentru săvârşirea unui act de terorism.

Procurororii spun că au date că, din 2015 şi până în prezent, tânărul a participat la activităţile de instruire şi pregătire desfăşurate online de organizaţia teroristă Stat Islamic pe site-uri de profil.

În urmă cu un an, chiar părinţii l-au denunţat. L-au văzut că s-a convertit la islam şi că e din ce în ce mai violent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Adolescentul craiovean simpatizant al ISIS ar fi pus la cale ATACURI TERORISTE în România