Antena Meniu Search
x

Țânțarii au pus stăpânire pe cartierele şi parcurile din Bucureşti

Suntem invadaţi de ţânţari. Roiurile au pus stăpânire pe cartierele şi parcurile din Bucureşti. Ploile abundente din ultima perioadă şi iarba crescută haotic pe terenurile de la marginea oraşului ar fi contribuit la răspândirea lor, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Vezi și

Suntem invadaţi de ţânţari. Roiurile au pus stăpânire pe cartierele şi parcurile din Bucureşti. Ploile abundente din ultima perioadă şi iarba crescută haotic pe terenurile de la marginea oraşului ar fi contribuit la răspândirea lor, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei. Cum dezinsecţiile generale nu mai sunt suficiente, se trece la măsuri suplimentare.

O mamă se declară învinsă în războiul cu ţânţarii. Fiica ei, Adora, e plină de înţepături. Deşi femeia încearcă să o protejeze.

Capitala e cotropită de ţânţari. E vremea perfectă pentru ei - căldura şi umezeala favorizează înmulţirea lor. Aşa se face că atât în parcuri, cât şi în cartiere, sunt adevărate roiuri.

Primăria Capitalei spune însă că dezinsecţii s-au făcut până acum. Nouă la număr. Însă par să fi fost în zadar.

Se trece prin urmare la măsuri suplimentare. Practic, cetăţenii pot solicita dezinsecţii suplimentare la numărul de telefon gratuit - 0800.800.868.

Apoi, pot contribui ei înşişi la stârpirea insectelor.

Proprietarii de terenuri sunt rugati sa indeparteze buruienile crescute necontrolat pentru ca, spun specialistii, aceasta iarba favorizeaza aparitia tantarilor.

Şi administratorii blocurilor sunt obligaţi să scoată apa din subsoluri şi să asigure curăţenia imobilelor.

De ţânţari ne putem proteja cu spray-uri şi creme speciale. Sau, în casă, cu dispozitive care îi ţin la distanţă. Şi chiar e recomandată protecţia, spun medicii. Ţânţarii pot transmite la om boli grave. De exemplu, anul trecut, în România, 16 oameni s-au îmbolnăvit de meningită după ce au luat virusul West Nile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Țânțarii au pus stăpânire pe cartierele şi parcurile din Bucureşti