Antena Meniu Search
x

Ţara Haţegului, văzută de pe bicicletă

Drumurile forestiere din Ţara Haţegului ce urcă spre crestele munţilor sunt preferate de iubitorii de ciclism. Circuitele din Ţara Haţegului te plimbă între monumente istorice, locuri de agrement şi zone în care natura oferă peisaje de basm.

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 15:30

Vezi și
  • Tara Hațegului, o destinație ideală pentru bicicliști
  • Traseele, de o frumusețe rară

Drumurile forestiere din Ţara Haţegului ce urcă spre crestele munţilor sunt preferate de iubitorii de ciclism.

MIHAI JURA, pasionat ciclism - Lunile acestea am stat pedalând în casă, uitându-ne pe geam sperâand că măsuirle se vor relaxa.

Circuitele din Ţara Haţegului te plimbă între monumente istorice, locuri de agrement şi zone în care natura oferă peisaje de basm. Unul dintre trasee porneşte din oraşul Haţeg spre comuna Râu de Mori. În drum poţi face un ocol spre satul Denusuş, unde se află una dintre cele mai vechi biserici de piatră din România. Un alt traseu trece pe la poalele cetăţii Colţ, iar altul duce la barajul Bucura a doua poartă de intrare în Parcul Naţional Retezat.

PAUL MUNTEAN, pasionat ciclismAm descoperit o grămadă de trasee foarte faine. Am întânit tot felul de elemente tehnice, practic tarsee complexe, care conţin piatră, nisip, tot felul de elemente care ar trebui să se găsească pe un tarseu de mountain bike.

În total sunt 12 trasee turistice, care pot fi străbătute de turişti. Ce trebuie să ştiţi este că, momentan, trebuie să vă aduceţi bicicleta de acasă, pentru că în zonă nu există centru de închiriat.

ANCA RUSU, manager destinatie turistica - Pe aplicaţia pentru telefonul mobil Ţara Haţegului-Retezat sau pe site-ul destinaţiei de ecoturism Ţara Haţegului-Retezat turismretezat.ro la secţiunea cicloturism găsesc hărţile coordonatelel GSP şi tot ceea ce le trebuie pentru parcurgerea unui taseu.

Traseele pe munte pot fi însă parcurse dacă ai antrenament. Plus că ai nevoie de o bicicletă specială care să facă faţă zecilor de kilometri parcurşi printre crestele munţilor.

AMBIANŢĂ explica cum trebuie pregatita bicicleta inainte de traseu

07.20 Înainte de plecare, pe traseu, trebuie să avem grijă să avem lanţul uns cu ulei.

07,29 Reglajele fine din schimbătoare, frânele să fie în stare foarte bună.

Plăcuţele de frână să fie ok, curăţate.

În curând, pasionaţii de ciclism vor să organizeze în zonă un concurs de anduranţă de patru zile, unde să participe sportivi din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ţara Haţegului, văzută de pe bicicletă