Antena Meniu Search
x

Taranii cu sapa, samsarii cu japca

Castravetii romanesti sunt perfecti pentru salata dar mai ales pentru castig. Agricultorii muncesc, iar intermediarii fac profit pe spatele lor

Vezi și

Familia Baluta din comuna prahoveana Balta Doamnei are mai bine de 2.000 de rasaduri de castraveti. A platit in iarna aproximativ 300 de lei doar pe seminte. Ca sa-si recupereze investitiile, a scos rasadurile la vanzare chiar in fata portii. Investitia se recupereaza si se recupereaza bine. Mai bine decat fructul dat la intermediari.

La sfarsitul lunii mai, nu vor avea incotro si vor iesi cu marfa la taraba. Doua strazi mai departe, insa, in serele domnului Padurariu castravetii sunt aproape buni de cules. Va recolta jumatate de kilogram de trufandale, de la fiecare planta.

Cu patru lei kilogramul se vand, astazi, castravetii si in cel mai important bazin legumicol din tara - Matca, judetul Galati. Pana in pietele din Capitala pretul creste insa de doua ori si ceva. In piata Baneasa, castravetii costa 10 lei kilogramul.

Suprafata serelor din Romania nu depaseste 1.000 de hectare. Doar jumatate dintre ele este incalzita. Asa se face ca in sezonul rece, legumele romanesti lipsesc cu desavarsire de pe tarabe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Taranii cu sapa, samsarii cu japca