Antena Meniu Search
x

Taranii nu-si pot vinde legumele decat in poarta casei

Ne-a dat Dumnezeu recolta buna in acest an, dar nu si minte sa facem bani de pe urma ei. Legumele romanesti, bune si ieftine, ajung la gunoi, iar noi cumparam tot scump

Vezi și

De mai bine de sapte ore, Florica Radu din Balta Doamnei, judetul Prahova, sta la poarta, in soare si asteapta clientii. Se uita lung dupa fiecare masina care trece in sperata ca va opri cineva sa-i ia rosiile inainte sa se strice . Singurii care ii viziteaza din cand in cand sunt intermediarii. Dar vor sa cumpere legumele la un pret de nimic. Mai exact, cu 40 de bani kilogramul de rosii si cu 20 de bani castravetii.

De fapt, preturile din piata sunt si de zece ori mai mari. Cand ajung in Bucuresti, adica la cateva zeci de kilometri distanta, castravetii se vand si cu trei lei, iar rosiile costa si patru lei. In hipermarketuri, nici vorba sa-si vada legumele, spun producatorii.

Productia de legume de anul acesta e cu 50 de procente mai mare decat cea de anul trecut. Dar ce folos, pentru consumatori, cand ajung sa plateasca la fel de mult? Din magazine, cumpara legume scumpe si fara gust, din import, iar din piete, iau la preturi umflate de intermediari. Dar preturile din piata sunt de fapt si de zece ori mai mari decat la poarta solarului. Castravetii se vand in Bucuresti si cu trei lei, iar rosiile costa si patru lei. Iar ca sa-si vada legumele pe rafturile hypermaketurilor este de-a dreptul imposibil, spun producatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Taranii nu-si pot vinde legumele decat in poarta casei