Antena Meniu Search
x

Târg inedit de globuri şi decoraţiuni la Târgu Mureș, pentru achiziția de incubatoare

Un târg inedit de globuri şi decoraţiuni a fost organizat, la Târgu Mureş, de medicii şi mamele micilor pacienţi internaţi în Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din oraş! Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de incubatoare, atât de necesare spitalului.

de Redactia Observator

la 18.12.2019, 17:34

Vezi și

Un târg inedit de globuri şi decoraţiuni a fost organizat, la Târgu Mureş, de medicii şi mamele micilor pacienţi internaţi în Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din oraş! Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de incubatoare, atât de necesare spitalului. Ideea i-a aparţinut unuia dintre medici, care a constatat, cu uimire, ce minuni ies din mâinile mamelor internate cu lunile, alături de bebeluşii lor.

Fie că sunt tricotate, pictate sau desenate, obiectele decorative puse în vânzare la târgul de Crăciun de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş sunt făcute cu multă dragoste.

În plus, pentru mamele implicate în proiect, timpul care abia se scurge când eşti în spital, a trecut - de câteva săptămâni - pe nesimţite.

Cea care a venit cu ideea acestui târg este medic pe secţia de neonatologie. După ce a văzut minunăţile care ies din mâinile mamelor internate aici s-a gândit că un astfel de eveniment le poate ajuta şi pe ele, dar poate ajuta şi spitalul.

Femeile care şi-au adus creaţiile la târg spun că au pus în ele toată dragostea pe care o poartă copiilor lor internaţi aici. Speră că îi vor lua acasă sănătoşi, dar ştiu că secţia care le-a devenit a doua casă în ultimele săptămâni are nevoie de aparatură pentru ca mai mulţi prematuri să aibă parte de ajutor.

Iar în spitalul din Târgu Mureş se nasc în fiecare an sute de prematuri. Mai bine de jumătate sunt prematuri mici care au nevoie de asistenţă continuă şi aparatură performantă pentru a se dezvolta.

Evenimentul se ţine în holul spitalului, aşa că toţi angajaţii spitalului, indiferent de secţie, au venit să cumpere câte ceva.

La târgul care este deschis până vineri pot veni toţi cei care vor să ajute secţia de neonatologie. Banii strânşi din vânzarea obiectelor vor fi folosiţi pentru cumpărarea unui incubator nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Târg inedit de globuri şi decoraţiuni la Târgu Mureș, pentru achiziția de incubatoare