Antena Meniu Search
x

Târguri cu arome și produse tradiționale româneşti

Brânzeturi tradiţionale, dulceţuri fine din fructe sălbatice şi mezeluri dintre cele mai gustoase. Acestea au fost vedetele unui târg de produse româneşti care a avut loc la Muzeul Astra din Sibiu.

de Redactia Observator

la 12.10.2020, 17:27

Vezi și
  • Vizitatorii au putut degusta bunătăţile pe loc.
  • Alţii şi-au făcut provizii din delicatese şi pentru cămara de acasă.

Telemeaua de Sibiu, zacusca sau siropurile din fructe de pădure culese din munţii Cindrel au fost nelipsite de la Ziua Natională Dedicată produselor româneşti. Cei care duc dorul petrecerilor au avut ocazia să cânte şi să danseze.

Monica Cucerzan - producator local: Avem telemea de capră, brânză în ulei de măsline, iaurt, brânză dulce şi o brânză frământată de capră din burduf de capră.

Iulia Rusu Teodora – preşedinte Asociaţia Tradiţii Sibiene: Nu vin doar din zona locală, ci vin din toată ţara, şi atunci ei sunt foarte dispuşi să ofere degustări sau tot felul de lucruri sau poveşti, că au şi poveşti interesante.

Cine nu s-a săturat la târg a putut cumpăra şi pentru acasă din deliciile expuse în curtea Muzeului Astra. Nu înainte, însă, de a gusta din bunătăţile pregătite de gospodine.

Un alt eveniment inedit, Tăiatul Verzelor, a avut loc în comuna Frumoasa din Harghita. Acolo, an de an gospodarii merg să recolteze varza şi o vând chiar de pe parcelele unde le cultivă.

Bogos Arpad - producător: Anul ăsta avem o producţie mai slabă întrucât a fost multă poaie, mai ales la începutul anului. Dar suntem mulţumiţi. 

O varză costă între 1 leu şi doi lei, în funcţie de dimensiune şi aspect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Târguri cu arome și produse tradiționale româneşti