Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Târguri și florării pregătite de 1 martie, clienții s-au cam împuținat

Mâine este 1 Martie. Şi, dacă în alţi ani, ultima zi din februarie aducea forfotă mare în târguri și florării, recomandările autorităţilor privind oferirea de mărţişoare au cam încurcat planurile comercianţilor. Nici măcar părinţii care se înghesuiau să-şi trimită copiii cu flori la şcoală nu mai cumpără ca în trecut.

de Clara Mihociu

la 28.02.2021 , 22:46

  • Cele mai multe comenzi s-au mutat în online

Cu o zi înainte de 1 martie pieţele sunt pline de flori, dar lipsesc clienţii. Deşi mărţişoarele şi florile nu sunt interzise în şcoli, mulţi profesori le-au recomandat părinţilor să nu-şi trimită copiii cu daruri la şcoală. 

Dacă în ultimul an cuvântul igiena a fost la ordinea zilei nu e de mirare că și pt 1 și 8 martie sunt căutate florile din săpun. Un astfel de aranjament costă 40 de lei. Vânzătorii se tem că vor rămâne cu un morman de flori ce va ajunge la gunoi. 

Beatrice, vânzătoare: În comparație cu alți ani nu la fel de bine, dar speram ca se vor remedia un pic pe parcurs.

Vezi și

Vânzătoare: De ieri am ieșit, dar nu este lume, nu vedeţi? În alţi ani nu aveam timp sa stăm pe scaun.

Unii comercianţi au fost prevăzători: au adus mai putine flori

Carmen, proprietar florărie: Am pățit in septembrie, nu ne-am așteptat să nu vindem şi am aruncat foarte multă marfă. Acum ne-am învățat minte și am adus și noi mai puțin.

Au ridicat însă usor preţurile. Spre exemplu, dacă la unele tarabe un fir de lalele costă 1 leu, de la altele le cumpărăm cu 3 lei. Şi preţul freziilor diferă, iar trandafirii se vând chiar şi cu 7 lei firul. 

Şi totuşi flori şi mărţişoare se caută. Dar în magazinele online. 

Marius Dosinescu, fondator florărie: De ordinul sutelor, însă ne așteptam la comenzi substanțiale mâinep, entru ca e perioada de vârf, sezonul nostru, al floriștilor. Noi ne așteptam la o creștere de 30% fata de anul trecut, până la 75.000 de euro.

În florărie, fie că e virtuală sau nu, preţurile sunt mai mari. Pleacă de la 39 de lei pentru buchetele şi aranjamentele florale, dar pot ajunge până la 700 lei, dacă vorbim despre aranjamente în stil garden.

Înainte de pandemie, florăriile făceau vânzări de aproape 20 de milioane de euro numai de 1 şi 8 martie.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Târguri și florării pregătite de 1 martie, clienții s-au cam împuținat