Meniu
Search
x

Noua lege a ridesharingului a majorat tarifele pentru cei care apelează la aplicaţii de specialitate

O lege nouă aduce haos în trafic. La unele firme de ridesharing, cursele sunt şi de trei-patru ori mai scumpe decât acum câteva zile. Tarifele nu au crescut oficial, spun şoferii, ci variază pentru că numărul celor care iau curse prin aplicaţie este mult mai mic.

De Greta Neagu la 03.02.2020, 21:15
Vezi și

O lege nouă aduce haos în trafic. La unele firme de ridesharing, cursele sunt şi de trei-patru ori mai scumpe decât acum câteva zile. Tarifele nu au crescut oficial, spun şoferii, ci variază pentru că numărul celor care iau curse prin aplicaţie este mult mai mic. În plus, unii dintre ei nu mai acceptă plata cash, pentru că nu au case de marcat, aşa cum cer noile reguli.

Ora 8 şi jumătate dimineaţa. Pentru o cursă de patru kilometri în nordul Capitalei care, în mod normal, ar costa 10, maximum 15 lei la orele aglomerate, putem achita, cel mai ieftin, 20 de lei. Cu alte aplicaţii cursa costă 30, respectiv 50 de lei, iar dacă cerem un autoturism dotat cu scaun pentru copii, preţul sare la peste 60 de lei. La fel se întâmplă în toate zonele. Clienţii găsesc tot mai greu şoferi disponibili. 

Aşa arătau în această dimineaţă aplicaţiile şoferilor de ridesharing. Clienţii se plângeau că în sudul, centrul şi estul Bucureştiului, tarifele erau şi de trei ori mai mari decât de obicei. Asta după ce Uber, Bolt si Yango sunt nevoite să funcţioneze după noi reguli de la 1 februarie. 

Reglementările privind transportul alternativ au dus la eliminarea celor mai tineri şoferi, adică cei cu vârste de până la 21 de ani. Pe de altă parte, la eliminarea celor care nu au un atestat pentru o astfel de activitate. 

Şi clienţii au acum mai multe probleme. Găsesc curse mai puţine şi mai scumpe şi pe de altă parte există şi posibilitatea ca ele să fie şi anulate, dacă şoferul nu acceptă plata cash. 

Doar că până se pun la punct cu noile obligaţii, şoferii riscă amenzi usturătoare. Deja poliţiştii au aplicat 39 de sancțiuni doar în Bucureşti. 

Cătălin Codreanu, Coaliţia pentru Economia Digitală: Trebuie să îndeplinească nişte condiţii de autorizare. Să aibă un atestat de transport alternativ, să deţină copie conformă a autorizaţiei de transport alternativ pentru maşina cu care furnizează aceste servicii şi să aibă ecuson cu care identifică maşina în trafic 

În această situaţie, clienţii se conformează: "La orele aglomerate e adevărat că preţurile sunt destul de ridicate, dar atunci când te grăbeşti şi trebuie...".

Şoferii care nu respectă noua lege ridesharing riscă amenzi de până la 5 mii de lei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Noua lege a ridesharingului a majorat tarifele pentru cei care apelează la aplicaţii de specialitate

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman