Antena Meniu Search
x

Şcolile speciale, un COŞMAR pentru copii şi părinţi. Un adolescent cu autism are şapte certificate medico-legale, după abuzurile din şcoală

La numai câteva zile de la izbucnirea scandalului copiilor abuzaţi într-o şcoală specială din Bucureşti, un părinte din Bihor ne-a mărturist cum şi-a dus băiatul cu autism de şapte ori la medic după bătăile pe care le-a primit, tot într-o şcoală specială.

Vezi și

La numai câteva zile de la izbucnirea scandalului copiilor abuzaţi într-o şcoală specială din Bucureşti, un părinte din Bihor ne-a mărturist cum şi-a dus băiatul cu autism de şapte ori la medic după bătăile pe care le-a primit, tot într-o şcoală specială.

Ionuţ are 15 ani şi şapte certificate medico-legale, în urma bătăiilor pe care le-ar fi primit în şcoala specială pe care a frecventat-o. A stat o vreme cu un picior în ghips, fără ca familia să afle ce accident a suferit copilul lor. Diagnosticat cu retard şi autism, băiatul are nevoie de îngrijire specială. Tatăl se teme să-l mai trimită la şcoală, din cauza traumelor la care ar fi fost supus. 

Împotriva şcolii din Bihor, părintele a făcut plângere penală. Ionuţ este unul din cei 30 de mii de copii din România care frecventează şcolile speciale. Locuri unde, în spatele uşilor închise, ar avea loc abuzuri. Un ONG a cerut autorităţilor să facă anchete peste tot în ţară. Şi a adus dovezi înregistrate cu un profesor care recunoaşte că în şcoala specială din Bucureşti, unde lucrează ca supraveghetor, elevii sunt educaţi cu palma. 

Paznicul care a făcut filmările în şcoala din Bucureşti şi a dezvăluit presupusele abuzuri este acum ameninţat de colegi.  

Pe acelaşi subiect

Abuzuri ar avea loc nu numai în şcolile speciale. Cristina Oprea are un copil diagnosticat cu ADHD, care învaţă la o şcoală normală din Bucureşti. Suferinţa lui Marius este pedepsită de colegi şi de părinţii acestora tot prin violenţă. 

Abuzurile asupra copiilor nu mai sunt în România cazuri izolate. Un singur ONG din Capitală a primit la telefonul copilului, anul trecut, 1500 de apeluri care au raportat abuzuri fizice şi verbale. 

35 la sută dintre abuzurile ale căror victime sunt copiii au fost comise de dascălii lor. Profesorul din Bucureşti care a recunoscut că face educaţie cu palma şi-a dat demisia. ONG-ul care a pornit anchetele în Capitală cere mai mult de atât. Mii de oameni au semnat o petiţie online în care solicită Guvernului să intervină şi să oprească abuzurile în toate cele 176 de şcoli speciale din România.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Şcolile speciale, un COŞMAR pentru copii şi părinţi. Un adolescent cu autism are şapte certificate medico-legale, după abuzurile din şcoală