Antena Meniu Search
x

Taximetrist prins cu "maimuța" în București: "Așa am luat-o. La zece curse scoți banii pe ea!" (video)

Un taximetrist a fost prins cu "maimuța" în București și le-a spus polițiștilor despre dispozitiv că era pe mașină când a cumpărat-o: "Așa am luat-o. La zece curse scoți banii pe ea!".

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.07.2020, 10:33

  • Dispozitivul avea comandă pe volan.
  • O cursă era taxată cu cel puțin 20 de lei în plus.

Un dispozitiv prin care unii taximetriști supraîncarcă tariful unei curse, denumit maimuță, a fost descoperit vineri noaptea în București, pe o mașină, de polițiști din Brigada Rutieră. Șoferul a susținut că nu avea habar că e pus așa ceva pe mașină, deși butonul prin care creștea nota de plată era montat chiar pe volan.

În vârstă de de 46 de ani, șoferul de taxi, a fost amendat cu 4.500 de lei, iar dispozitivul a fost confiscat de polițiști. Mai mult,  bărbatul nu mai poate face taximetrie, fiindu-i confiscate plăcuțele magnetice.

"Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a efectuat transport public de persoane în regim de taxi, iar în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri s-a constatat faptul că folosea un dispozitiv artizanal prin intermediul căruia intervenea asupra componentelor aparatului de taxat care emitea impulsuri electronice ce modifica contravaloarea curselor.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei, iar dispozitivul respectiv și colantele magnetice aplicate pe caroseria autoturismului taxi au fost confiscate.", a anunțat Poliția.

Șoferul le-a spus agenților că nu știa că are așa ceva pe mașină, pentru că el a cumpărat autoturismul cu dispozitivul montat pe ea. Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 1.000 de lei și cum șoferul putea crește tariful unei curse cu peste 20 de lei, practic banii pot fi recuperați din câteva curse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Taximetrist prins cu "maimuța" în București: "Așa am luat-o. La zece curse scoți banii pe ea!" (video)