Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Tehnici moderne de cersit

Romanul nu mai este impresionat de saracie! La semafor, nimeni nu te baga in seama daca arati de parca acum ai iesit dintr-o canalizare! O dovedeste un test facut de reporterii Observatorului Special.

Vezi și
Nu poti cersi intr-o intersectie daca nu arati corespunzator. Iar asta inseamna sa ai hainele, incaltamintea, dar mai ales figura potrivita. Aici colegele de la Machiaj au avut rol decisiv.

Odata ce reporterul a devenit nefericitul posesor a unei mari perechi de cearcane si a unei coafuri adecvate rolului, experiementul a putut incepe.

Locul ales: centrul Capitalei, intr-o intersectie aglomerata. Primul sofer nu e impresionat de reporterul sub acoperire. Ba chiar se straduieste sa-l evite cat mai rapid. Nicio problema. Sunt o gramada de masini la coada.

Dupa peste zece incercari esuate, se deschide si primul geam. Domnul din masina nu a stat pe ganduri si ne-a dat chiar doi lei. Generozitatea sa nu a spart ghinionul, asa ca reporterului nu-i mai ramane decat sa insiste in van, pe la geamurile celorlalti soferi.

Intram pe repede inainte cu mersul Soniei de la o masina la alta. Niciuna nu ne deschide geamul. Oare cum ar reactiona daca nu li s-ar cere, ci li s-ar da?!

Intr-un final, un cetatean e curios de ce ii intindem insistent un leu spre geamul masinii.

Deci bucurestenii nu vor nici sa primeasca bani. In mod sigur, reactiile - in ambele situatii - au fost influentate de aspectul dubios al reporterului. Asadar, sa schimbam aspectul, dar si atitudinea. O alta intersectie aglomerata din Capitala si un nou mod de abordare. Acum reporterul nu mai cerseste in modul clasic. Pretinde ca a fost jefuit. Iar "disperarea pe tocuri" da roade. Un domn nici nu a stat pe ganduri si a scos cinci lei. Pana acum, operatiunea este un succes, asa ca reporterul isi permite sa supraliciteze. “Iarta-ma. Fii dragut. Mi s-a furat geanta la metrou si am nevoie sa ajung la o sectie de politie. Ori, daca poti sa imi dai patru lei, cinci lei sa pot sa imi iau o cartela de metrou”, spune reporterul

Aceeasi reactie prompta o avem si din partea celui de-al doilea sofer. Scoate imediat portofelul si ne da cinci lei.

Ne intrebam daca la fel de darnic ar fi fost si daca reporterul nostru ar fi fost costumat ca in prima parte a materialului. Cel mai probabil nu. Cersetoria pe tocuri a fost mult mai profitabila.

Soferii impresionati de domnisoara deznadajduita si-au primit banii inapoi. Acum probabil va intrebati cum ar fi trebuit sa reactioneze. O varianta ar fi fost sa se ofere sa sune la politie, pentru a anunta ca o faptura gingasa, pe tocuri, a fost deposedata de geanta in care avea totul, de la acte la telefonul mobil. Apoi sa constate cum asa-zisa victima se face nevazuta.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Tehnici moderne de cersit