Antena Meniu Search
x

Telefonul, instrument de plată a cumpărăturilor

Cumpărături cu plata prin telefon. Este ideea unor tineri din România care au creat o aplicaţie inteligentă pentru smartphone. Condiţia este ca utilizatorul să aibă un cont curent la orice bancă comercială

Vezi și

Telefonul nu mai e demult doar un aparat pe care îl folosim pentru a vorbi oriunde în lume. Ci a devenit chiar un instrument de plată a cumpărăturilor. Ideea aparţine unor tineri specialişti în software din România care au creat o aplicaţie specială. Plata prin telefon direct în magazine

Datele utilizatorului rămân protejate printr-un cod PIN, pe care îl introduce personal la fiecare plată. Datele sale nu ajung la comerciant sau în mediul on-line. Şi nici nu sunt salvate în telefon.

Pe telefon, clientul primeşte instant un mesaj în care este întrebat dacă este de acord cu plata produsului tocmai scanat la casa de marcat. Pentru astfel de plăţi, direct la comercianţi, băncile nu percepe comisioane.

Peste 4.000 de site-uri din România acceptă această modalitate de plată. Aplicaţia începe să fie populară în hipermarketur-uri, restaurante sau chiar în mijloacele de transport în comun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Telefonul, instrument de plată a cumpărăturilor