Antena Meniu Search
x

Temperaturi în creştere, dar nu scăpăm de instabilitatea atmosferică. Prognoza pentru sfârşitul de weekend

După câteva zile în care am avut temperaturi în scădere şi fenomene meteo extreme, weekendul a venit cu o îmbunătăţire a vremii şi cu temperaturi mai mari decât de obicei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.07.2019, 12:32

Spre duminică seara revin fenomenele meteo extreme
Sunt temperaturi în creştere în majoritatea regiunilor - Hepta

După câteva zile în care am avut temperaturi în scădere şi fenomene meteo extreme, weekendul a venit cu o îmbunătăţire a vremii şi cu temperaturi mai mari decât de obicei.

Astfel, conform specialiştilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, sâmbătă ne aşteptăm la temperaturi de peste 30 de grade în Vest şi în lunca Dunării, iar duminică ne aşteptăm la temperaturi de peste 30 de grade Celsius în mai toate zonele, cu excepţia celor de munte.

Prognoza meteo anticipează peste 30 de grade în a doua zi de weekend în Bucureşti

Dacă sâmbătă nu ne aşteptăm la fenomene meteo extreme, duminică, un sistem frontal ajunge în ţara noastră şi determină apariţia unor vijelii şi averse torenţiale.

În zona montană avem 23-25 de grade Celsius, sâmbătă sunt aşteptate ploi scurte, iar duminică fenomene de instabilitate accentuată.

Jumătatea de sud a ţării va fi duminică sub influenţa caniculei cu temperaturi de până la şi chiar peste 36 de grade Celsius.

Pe litoral se atinge pragul de 30 de grade Celsius şi sunt aşteptate ploi de scurtă durată. Temperatura apei Mării Negre atinge 26 de grade Celsius.

Şi în Bucureşti, în cursul zilei de duminică, avem vreme caniculară, cel puţin 32 de grade la umbră şi 36 de grade la soare, dar din noaptea de duminică spre luni este de aşteptat ca şi în Bucureşti să revină fenomenele meteo extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Temperaturi în creştere, dar nu scăpăm de instabilitatea atmosferică. Prognoza pentru sfârşitul de weekend