Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Temperaturi de Siberia şi vânt de Sahara, în Neamţ. Oamenii de la ţară s-au obişnuit cu "hibernarea" pe timo de iarnă

Este o iarnă normală în Neamţ, unde, în sezonul rece, oamenii de la ţară s-au obişnuit cu o viaţă ce aminteşte de hibernare.

de Redactia Observator

la 23.01.2018 , 14:23

Este o iarnă normală în Neamţ, unde, în sezonul rece, oamenii de la ţară s-au obişnuit cu o viaţă ce aminteşte de hibernare. Cum drumurile se pot închide după cum bate vântul, localnicii au învăţat să trăiască din provizii şi să scoată capul din case doar când este strict necesar.

Pare câmp, dar nu e. E localitate chiar. Să dai de alt om pe drum este motiv de sărbătoare. În comuna Mărgineni din Neamţ, deszăpezirea are alt sens ca la oraş. Plugurile intervin cât să permită accesul unei maşini mai puternice. În rest, oamenii sunt cei care se adaptează la zăpadă.

Sunt condiţii pe care oamenii au învăţat să le îndure. Trecerea la ora de iarnă are aici un sens cât se poate de concret. 

Vezi și

Aşa că sătenii se bazează mai degrabă pe ce ştiu că pot să se bazeze. Propriile picioare şi un baston. Iar când vine vorba de aprovizionare, cămara bate magazinul.

De desfundat se ocupă plugurile de zile întregi. Dar este o muncă grea. La ora aceasta nu există drumuri închise în judeţ, dar circulaţia rămâne foarte dificilă. Mai ales când nevoia este mare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Temperaturi de Siberia şi vânt de Sahara, în Neamţ. Oamenii de la ţară s-au obişnuit cu "hibernarea" pe timo de iarnă