Antena Meniu Search
x

ASASINAT DEJUCAT peste Prut. Capul celui mai influent moldovean, Vlad Plahotniuc, valora sute de mii de dolari

O tentativă de asasinare a omului de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc, liderul partidului democrat, a fost dejucată, în ultima clipă, de forţele de ordine din Ucraina şi Moldova.

Vezi și

O tentativă de asasinare a omului de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc, liderul partidului democrat, a fost dejucată, în ultima clipă, de forţele de ordine din Ucraina şi Moldova.

Rând pe rând, asasinii au fost capturaţi şi încătuşaţi de forţele de ordine. În plină stradă. A fost rezultatul unor luni întregi în care procurorii şi criminaliştii i-au interceptat. Au aflat detalii şocante despre modul în care urmau să-l asasineze pe cel mai influent om de afaceri din Republica Moldova -  Vlad Plahotniuc.

În schimbul a 200.000 de dolari, asasinii urmau să deschidă focul şi să lanseze grenade spre o clădire de birouri deţinută de liderul partidului democrat. Ordinul fusese dat de doi interlopi moldoveni. Unul dintre ei a fost capturat la Kiev. Detaliile erau puse la punct în cadrul unor întâlniri secrete prin oraş sau în parcuri.

La precheziţii, procurorii au găsit genţi pline cu muniţie, peruci cu care criminalii urmau să se deghizeze, dar şi staţii radio speciale prin care comunicau.

Opt oameni, membri ai grupării criminale au fost reţinuţi. Dintre ei, doar doi sunt cetăţeni ucrainieni. Majoritatea au antecedente penale deosebit de grave şi riscă până la 20 de ani în spatele gratiilor.

Vladimir Plahotniuc este considerat cel mai influent om din Republica Moldova. Este suspectat ca fiind reposanbil de orchestrarea jafului de un miliard de dolari din rezervele Băncii Naţionale a Moldovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ASASINAT DEJUCAT peste Prut. Capul celui mai influent moldovean, Vlad Plahotniuc, valora sute de mii de dolari