Antena Meniu Search
x

Theresa May, acord privind imigranţii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla după Brexit

Premierul Theresa May speră că se va ajunge la un acord privind viitorul celor 800.000 de cetăţeni polonezi din Marea Britanie, după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. 

Theresa May, acord privind imigranţii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla după Brexit - HEPTA

Premierul Theresa May speră că se va ajunge la un acord privind viitorul celor 800.000 de cetăţeni polonezi din Marea Britanie, după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. 

Liderul britanic a declarat, în cadrul primului summit dintre Marea Britanie şi Polonia, că drepturile cetăţenilor polonezi şi a altor imigranţi europeni care trăiesc şi muncesc în prezent în Marea Britanie sunt garantate atât timp cât este respectat şi dreptul cetăţenilor britanici din statele UE.

”Sper că putem să ajungem la un acord anticipat în privinţa acestui subiect, care va oferi o plasă de siguranţă pentru polonezii de aici şi pentru britanicii care trăiesc în Europa”, a declarat Theresa May, potrivit Reuters.

De cealaltă parte, premierul polonez a spus că britanicii trebuie să-şi ia în serios rolul pe care îl joacă în instituţiile UE.

”Vor exista probleme în domeniul afacerilor interne şi în justiţie, unde suntem cu toţii parte a unor acorduri din cadrul Uniunii Europene. Ca membrii ai blocului comunitar, trebuie să ne gândim cum va arăta viitoarea relaţie”, a precizat Beata Szydlo.

Premierul britanic declara, săptămâna trecută, că intenţionează să încheie "un acord rapid" cu Uniunea Europeană pentru reglementarea statutului imigranţilor comunitari aflaţi în Marea Britanie şi al britanicilor din ţările blocului comunitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Theresa May, acord privind imigranţii din Marea Britanie. Ce se va întâmpla după Brexit