Antena Meniu Search
x

Tichetul RABLA, valabil 45 de zile

Ministerul Mediului a facut public proiectul privind modul in care se va desfasura anul acesta programul Rabla. Conform acestuia, tichetul va fi valabil doar 45 de zile

Proiectul de anul acesta vine cu noutati, conditii mai stricte, dar si termene pe care le au de respectat cei care vor sa isi ia o masina noua folosind voucher-ul de la stat.

Propietarul unei masini mai vechi de 10 ani are la dispozitie 10 zile sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul valoric pentru achizitionarea cu reducere a unui autoturism nou.

Dupa primirea acestuia de la Administratia Fondului de Mediu, REMAT trebuie sa le distribuie in termen de 30 de zile. Din momentul in care primeste voucher-ul, beneficiarul are la dispozitie 45 de zile pentru a-l depune la dealer-ul auto de unde urmeaza sa achizitioneze automobilul. 90 de zile are la dispozitie acesta pentru a furniza masina.

Tichetele valorice obtinute la casare se vor distribui doar dupa 15 mai.

Prima de casare va fi, anul acesta, de 6.500 de lei. Se va mai acorda un eco-bonus in valoare de 500 de lei in cazul in care se va achizitiona o masina cu norma de poluare Euro 6 sau una cu sistem de propulsie hibrid. Bonusul va fi valabil si pentru autoturismele care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tichetul RABLA, valabil 45 de zile