Antena Meniu Search
x

Câţiva tineri ambiţioşi dintr-un sat Harghita şi-au propus să facă cel mai mare om de zăpadă din Europa de Est

Pentru asta, se adună în fiecare zi, după ore, şi îl ridică puţin câte puţin. Şi, ca să înţelegeţi despre ce este vorba, numai baza va avea trei metri!

Vezi și

Pentru asta, se adună în fiecare zi, după ore, şi îl ridică puţin câte puţin. Şi, ca să înţelegeţi despre ce este vorba, numai baza va avea trei metri! Mai mult, nu se dau bătuţi. Deşi aduc zăpada cu căruţa de prin vecini.

Ca să crească până la 10 metri, omul de zăpadă trebuie să aibă o bază solidă. Numai partea de jos măsoară peste şase metri în diametru şi cântăreşte aproximativ 20 de tone.

Cei care s-au încumetat la asta recunosc că munca lor nu este deloc una uşoară şi că depinde de multe. Spre exemplu, ei se roagă să ningă.

Csiszer Gabor localnic: "Ieri și alatăieri am avut zăpada proaspată, care a fost de bine, că se lipea, am putut lucra bine. Astăzi s-a făcut ger iar zăpada este îngheţată, nu se lipește. Dar stropim cu apă să se intărească."

Au venit oameni şi din împrejurimi ca să vadă cu ochii lor minunea.

Mai mult, tinerii sunt nevoiţi să adune zăpadă din tot satul. Au, ce-i drept şi ajutoare. Fetele din sat le aduc băieţilor langoşi şi ceai.

Când va fi gata, omul de zăpadă va cântări peste 40 de tone. Anul trecut, aceiaşi adolescenţi au ridicat un om de zăpadă de 6 metri. De care au fost, fireşte, tare mândri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Câţiva tineri ambiţioşi dintr-un sat Harghita şi-au propus să facă cel mai mare om de zăpadă din Europa de Est