Antena Meniu Search
x

Doi tineri din Iaşi s-au luat la întrecere cu trenul și au câștigat. Au ajuns și pe Vârful Moldoveanu

Când trenurile întârzie într-un singur an echivalentul altor 7 ani, ajungi la destinaţie mai uşor cu bicicleta sau chiar pe jos. Este pariul pus de doi tineri din Iaşi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.09.2020, 17:38

Vezi și
  • La ora 5 și 15 minute au plecat din Gara Ucea.
  • Trenul pe şine, ei pe bicicletă iniţial.

Deşi au plecat odată cu trenul din Gara Ucea, aceştia au reuşit să parcurgă traseul până la Curtea de Argeş mai rapid decât garnitura CFR. Mai mult, aventura i-a dus până pe Vârful Moldoveanu.

Tiberiu Popa: Partea de asfalt am făcut-o cu bicicletă, pe munte am mers și alergat până am ajuns pe moldoveanu, chiar nu m-am interesat să văd câți km a mers trenul. noi am avut de parcurs 120 de kilometri cu 2600 diferența de nivel.​

Cei doi tineri sunt pasionaţi de drumeţie. Aşa că o nouă aventură pe munte era exact ce îşi doreau.

Sebastian Nechifor: Inițial am vrut sa cumpăr un bilet de tren și am văzut că timpul de deplasare e foarte lung și mi-a venit așa o idee. I-am spus ideea mea lui Tiberiu și el a zis sa o dezvoltam a zis hai sa urcam și pe cel mai înalt vârf din Romania daca tot ne întrecem cu un tren. 

Zis şi făcut, timp de aproape 8 ore, Tiberiu şi Sebastian au pedalat, au mers pe jos, au coborât și au avut parte de o mulţime de peripeții.

Sebastian Nechifor: A fost un blocaj de o turmă de oi pe un drum forestier dar am negociat cu ciobanul sa trecem erau și mulți dulăi care păzeau oile dar a fost ok

Fără un antrenament specific şi bazându-se doar pe condiţia fizică dobândită în ultimii ani, tinerii au reuşit să ajungă la destinaţie. evident, înaintea trenului.

Tiberiu Popa: Puteam sa trecem munții doar cu bicicleta pe Transfăgărășan și ajungeam cu 3 ore înaintea trenului sau mai mult.

Deşi amuzantă, victoria celor doi nu este de bun augur pentru circulaţia feroviară din ţara noastră.

Anul trecut trenurile de la noi din tara și-au întrecut propriul record. Intr-un singur an adunat Întârzieri de 7 ani și două luni.

Viteza de deplasare a trenurilor nu s-a îmbunătăţit în ultimii ani, asta deşi sunt mulţi cei care au nevoie de trenuri rapide. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Doi tineri din Iaşi s-au luat la întrecere cu trenul și au câștigat. Au ajuns și pe Vârful Moldoveanu