Antena Meniu Search
x

Un barbat tintuit la pat, considerat apt de munca de catre autoritati

In Romania, nu e imposibil ca o persoana cu handicap grav sa fie declarata, oficial, sanatoasa tun.E cazul unui barbat de 57 de ani din Bucuresti. E tintuit la pat si nu poate face nimic fara ajutor, dar autoritatile il considera suficient de sanatos, ba chiar il trimit la munca.

Vezi și

Dintr-un munte de om, boala l-a transformat pe Ion intr-o umbra. In mai putin de sase luni, de cand a fost diagnosticat cu Alzheimer si dementa mixta.

Tintuit la pat si transfigurat, Ion a ramas in grija Dorinei, si ea bolnava, de cancer. Disperata, a cerut ajutorul DirecTiei de Asistenta Sociala, sperand la un insotitor. In noiembrie, anul trecut, o doamna a venit sa evalueze cazul. La scurt timp, a venit decizia.

“Comisia a decis neincadrarea dansului in functie de criteriile de incadrare in grad de handicap. Procedural, comisia a respectat strict ce era prevazut in acele criteria”, spune Mihaela balan, directorul DGASPC Sector 3, Bucuresti.

Procedural, autoritatile au motivat ca lipseste o hartie de la dosar. Practic, Ion nu mai parasise patul de doua luni. Nici in urma contestatiei, Dorina nu a reusit sa-si castige drepturile.

Asa se face ca omul care abia poate sa zambeasca fara ajutor e considerat chiar apt de munca. Cel putin asa l-au gasit cei de la Casa de Pensii, in urma evaluarii de anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un barbat tintuit la pat, considerat apt de munca de catre autoritati