Antena Meniu Search
x

Toamna, anotimpul mustului și al pastramei

Toamna se numără bobocii, dar mai ales se face vinul. Însă, până la boboci şi vin, toamna începe cu must şi pastramă de berbecuţ. Nu merg una fără alta. Iar fiecare are secretul lui

Vezi și

Toamna se numără bobocii, dar mai ales se face vinul. Însă, până la boboci şi vin, toamna începe cu must şi pastramă de berbecuţ. Nu merg una fără alta. Iar fiecare are secretul lui

O băutură cunoscută încă de pe vremea zeilor. Bachus ar fi venit cu plăcere azi în centrul Bucureştilor. Chiar şi pentru un pahar de must. O licoare dulce, proaspăt stoarsă din boabele coapte de soare.

Din struguri albi sau negri, mustul iese la fel de bun şi e la fel de căutat. Cea care face diferenţa este tehnica de stoarcere. Fără ciorchine, obţii doar dulceaţa boabelor. O tehnică a bunicilor: strugurii se pisau cu picioarele.

Nimic nu merge mai bine cu paharul de must decât pastrama de berbecuţ perpelită pe grătar. Grăsimea ar fi, însă, secretul. Iar ciobanii ştiu bine asta. Altfel, pusă pe grătar, pastrama s-ar usca de tot. Şi baiţul e important. Cel puţin două zile carnea trebuie să stea ori doar cu sare, ori presărată bine cu diverse condimente.

La zece lei litrul de must şi alţi 20 de lei porţia, pe săturate, de pastramă cu mămăligă, prânzul pentru o familie ajunge cât o masă la fast-food.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Toamna, anotimpul mustului și al pastramei