Antena Meniu Search
x

Toamna sporturilor extreme, la munte și la mare

Dacă pentru turişti sezonul estival este deja doar o amintire, pentru cei care adoră să facă scufundări, vremea este perfectă la mare. Apa încă nu s-a răcit, aşa că au nevoie doar de curaj ca să se exploreze lumea subacvatică. La munte, natura se explorează de înălţime.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.10.2020, 00:15

Vezi și
  • În Cheile Sohodolului, găsim peste 100 de trasee de escaladă
  • La mare a fost apă perfectă pentru scufundări

În adâncurile Mării Negre, găseşti un nou univers. Asta spun scufundătorii pentru care sezonul estival încă nu s-a încheiat. Vremea e ca la început de vară, apa mării e liniştită şi fără curenţi.

Şi pentru începători şi pentru avansaţi, experienţa scufundării sub apă la o adâncime de zece metri este la fel de fermecătoare. În lumea subacvatică, te întâlneşti cu peşti, căluţi de mare, crabi, ace de mare şi melci uriaşi.

Cosmin Brânzeanu, instructor: Dacă ai intra in apa fara un minim de cunostinte e periculos. E perfecta vremea, apa e calda.

Un curs de scufundări costă între 1000 şi 1500 de lei. Experienţa în sine însă e nepreţuită.

Toamna e a sporturilor extreme şi la munte. În Cheile Sohodolului, găsim peste 100 de trasee de escaladă.

Pereţii abrupţi ai stâncilor sunt perfecţi şi pentru a testa limitele salvatorilor montani în cadrul antrenamentelor.

Salvamontist: Este şi cu diferite grade de dificultate unde putem să lucrăm foarte uşor. Atâta timp cât ştii ce ai de făcut, urmezi paşii corespunzător, nu e nicio problemă.

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont România: Pentru noi, Cheile Sohodolului sunt foarte bune pentru pregătire. Stânca are o rezistenţă foarte bună, este plăcută la mână. Oamenii pot să lucreze mult timp pe ea.

Cheile Sohodolului nu sunt renumite doar pentru traseele spectaculoase de căţărare, ci şi pentru priveliştea impresionantă în fiecare anotimp.

Turiştii sunt avertizaţi să îşi calculeze fiecare pas atunci când pornesc pe munte pentru că este un loc preferat şi de vipere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Toamna sporturilor extreme, la munte și la mare