Antena Meniu Search
x

Toamna, sezonul dulceţurilor, gemurilor şi al compoturilor

Este sezonul dulceţurilor, gemurilor şi al compoturilor. Unele gospodine prepară bunătăţile din fructe proaspete, iar altele, mai ocupate, le cumpără de-a gata din comerţ. La târgurile tradiţionale, se pot găsi sortimente din orice fel de fructe, la preţuri accesibile

Vezi și

Este sezonul dulceţurilor, gemurilor şi al compoturilor. Unele gospodine prepară bunătăţile din fructe proaspete, iar altele, mai ocupate, le cumpără de-a gata din comerţ. La târgurile tradiţionale, se pot găsi sortimente din orice fel de fructe, la preţuri accesibile. 

Toate ingrediente din dulceţurile pe care le face Lucia Lupea provin din Grădina Cucoanei. Aşa îşi denumeşte femeia ferma din comuna Snagov. Deşi este inginer, spune că pasiunea sa sunt dulceţurile şi gemurile preparate după reţete vechi de o sută de ani.

După ce le-a încercat pe toate s-a gândit să îi bucure şi pe alţii cu bunătăţile aromate. Dar şi sănăoase. La indicaţiile unui nuriţionist, foloseşte doar zahăr de cocos, cu un indice glicemic scăzut.

Mihaela Enache spune că prepară dulceţuri din orice fel de fruct, atât pentru ea, cât şi pentru cei care nu au timp să şi le prepare singuri.

În târguri, preţul unui borcan de dulceaţă variază între 18 şi 25 de lei. Mai ieftine sunt în magazine, unde un borcan costă în jur de 7 lei. Multe gospodine preferă, totuşi, dulceţurile pe care le prepară singure.

În pieţe, preţurile sunt accesibile în această perioadă.Un kilogram de prune se vinde cu 3 lei, iar unul de gutui cu 5 lei. Mai scumpe sunt afinele, care ajung şi la 35 de lei pe kilogram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Toamna, sezonul dulceţurilor, gemurilor şi al compoturilor