Antena Meniu Search
x

Topul satelor românești care i-au fermecat pe spanioli

Avem sate de o frumuseţe rară, iar faima lor a depăşit graniţele ţării. Jurnaliştii celebrei publicaţii El Pais au făcut un top al localităţilor care nu trebuie ratate de niciun turist care îşi doreşte să cunoască România autentică.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 22:46

Vezi și

Avem sate de o frumuseţe rară, iar faima lor a depăşit graniţele ţării. Jurnaliştii celebrei publicaţii El Pais au făcut un top al localităţilor care nu trebuie ratate de niciun turist care îşi doreşte să cunoască România autentică. Cu tradiţiile pastorale, case pitoreşti, biserici fortificate şi drumeţiile pe culmi încărcate de legende. În judeţul Sibiu, găsim 3 dintre satele care i-au fermecat pe spanioli.

Pe păşunile din comuna Răşinari întâlneşti la tot pasul turme de oi şi colibe ciobăneşti. Este imaginea care i-a fermecat şi pe jurnaliştii cotidianului "El Pais".

Jurnaliştii spanioli notează că Răşinariul este unul dintre cele mai frumoase sate româneşti datorită menţinerii tradiţiei pastorale.

Turiştii care ajung aici sunt cuceriţi de peisajele idilice, străduţele înguste sau de arhitectura caselor tradiţionale.

Aceleaşi case vechi în care s-au născut şi au copilărit celebrii scriitori Emil Cioran şi Octavian Goga.

În 2015, comuna a fost desemnată de către Comisia Europeană "Destinaţie gastronomică de excelenţă".

Biertan, localitatea de care s-au îndrăgostit străinii

Păstrăvul proaspăt sau coastele de berbecuţ cu piper verde sunt doar câteva dintre bunătăţile care îi aşteaptă pe turişti în inima Mărginimii.

La nici 80 de kilometri de Răşinari, găsim un alt sat fermecător, Biertan. Poate fi admirat din turnul unei bisericii fortificate aflate în patromoniul UNESCO.

Străinii s-au îndrăgostit iremediabil de aceste locuri.

În Ardealul pitoresc, călătorii sunt sfătuiţi să înoate în apele minerale din staţiunea de la Bazna, înfiinţată de saşi în secolul al treisprezecelea.

În total, jurnaliştii străini recomandă turiştilor să viziteze 15 localităţi din România, printre care şi Polovragi, Viscri sau Săpânţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Topul satelor românești care i-au fermecat pe spanioli