Antena Meniu Search
x

Toplița reînvie ca tărâmul izvoarelor calde

Staţiunile balneo-climaterice renasc după zeci de ani în care au fost lăsate în paragină. Un astfel de exemplu este Topliţa. De la an la an, tot mai mulţi oameni ajung în acest oraş, atraşi de aerul curat, dar şi de singura cascadă termală din România.

de Redactia Observator

la 04.07.2019, 22:21

Vezi și

Staţiunile balneo-climaterice renasc după zeci de ani în care au fost lăsate în paragină. Un astfel de exemplu este Topliţa. De la an la an, tot mai mulţi oameni ajung în acest oraş, atraşi de aerul curat, dar şi de singura cascadă termală din România. Aşa cum îi spune şi numele, zona Topliţa, în traducere pârâu cu apă caldă, este împânzită de izvoare termale. 

Aceşti tineri duc mai departe tradiţia săriturilor în apă. Încă de la înfiinţare, acum 200 de ani, ştrandul din Topliţa era loc de întâlnire pentru pasionaţii acestui sport. 

Între timp, locul a devenit cel mai cochet ştrand din zona Transilvaniei. Iar cifrele vorbesc de la sine. Peste 500 de turişti îi trec pragul în fiecare weekend. 

Izvoarele din Topliţa sunt recomandate în tratarea bolilor digestive şi locomotorii. Pe lângă bazinul cu apă mezotermală, ce nu scade sub 26 de grade, zona oferă şi alte atracţii. 

La nici un kilometru distanţă, natura ne surprinde cu singura cascadă cu apă termală din ţară. În toată Europa, mai există doar una - în Italia. 

În zona plină de păduri cât vezi cu ochii, turiştii pot face plimbări la pas sau călare. Mura are 8 ani şi abia aşteaptă să-i poarte prin mijlocul naturii. 

O oră de călărie costă 60 de lei. Turiştii care înnoptează în Topliţa plătesc în medie 160 de lei pentru o cameră la una din pensiunile de acolo. Gazdele îi aşteaptă cu preparate tipic ardeleneşti. 

Cu toate că Topliţa nu mai este orăşelul turistic renumit de altădată, numărul celor care îşi fac vacanţele aici a crescut în ultimul an cu 30%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Toplița reînvie ca tărâmul izvoarelor calde