Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Tot mai multi romani se inscriu la cursuri de limba chineza

Romanii invata de zor chineza, pentru ca au simtit ca este cea mai buna modalitate de a avea locuri de munca sigure si bine platite. Investitorii chinezi sunt din ce in ce mai interesati de tara noastra, asa ca nu trebuie decat sa-i asteptam sa soseasca.

Vezi și

Romanii stiu ca limba chineza este viitorul, asa ca la cursurile de lectura si scriere merg sa invete mandarina atat elevii din clasele I-IV, cat si adultii care au afaceri cu asiaticii sau care vor sa se angajeze la un investitor chinez.

Nu e lucru usor sa inveti limba lui Bruce Lee. Mai ales ca trebuie sa fii atent la orice tonalitate, daca nu vrei sa o dai in bara.

Pe lista celor care invata chineza se inscrie si Raducu Mazare. De fapt, studierea mandarinei a fost arma secreta care l-a convins pe primarul Constantei sa-i acorde fiului sau bugetul solicitat pentru cheltuielile de la universitatea din Londra.

Chineza este studiata si de copiii inaltilor demnitari de stat. Andrei, fiul premierului Victor Ponta, invata mandarina. Iar premierul a aflat, chiar de la presedintele Chinei, ca fiul sau nu e singurul copil de politician de rang inalt care invata chineza.

Investitorii chinezi sunt din ce in ce mai multi in Romania. Jiang Xiao Hua este in Bucuresti de 17 ani. Are o fabrica de biciclete, un restaurant si multi angajati.

“In firma mea, in grupul nostru avem in jur de 100 de angajati romani si cinci sau sase angajati chinezi. Nu trebuie sa stie neaparat chinezeste. Eu am o parere foarte buna despre angajatii romani. Sunt simpli, asculta, sunt disciplinati. Sunt multumit de angajatii romani. Noi, in Romania, avem aproape 300 de dealeri in toata tara”, spune omul de afaceri.

Pentru Jiang Xiao Hua nu conteaza daca angajatul stie sau nu mandarina, dar pentru investitorii care vor veni in Romania, un angajat care le vorbeste limba va fi mult mai apreciat si, cel mai probabil, si mai bine remunerat.

Romania este o tara cu un potential foarte mare, iar investitorii chinezi au interes atat in infrastructura, unde ei exceleaza, cat si in agricultura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Tot mai multi romani se inscriu la cursuri de limba chineza