Antena Meniu Search
x

Video Tot mai multe persoane se vaccinează în centrele speciale de la punctele de frontieră

Vaccinarea fără programare face tot mai atractivă ţara noastră şi pentru cei care trăiesc în alte ţări. Se vede asta şi la punctele de frontieră unde sunt organizate centre de imunizare COVID.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 15:33

Vezi și

În Vama Petea, cea mai tranzitată graniţă din nord-vestul ţării, la centrul de vaccinare vin tot mai mulţi oameni care locuiesc în Ungaria sau care lucrează în alte ţări europene. Puncte de vaccinare similare există în vămile Borş şi Nădlac, iar imunizarea se face cu vaccinul monodoză de la Johnson & Johnson. 

Centrul de vaccinare din Vama Petea, deschis de câteva zile

Centrul de vaccinare din Vama Petea, judeţul Satu Mare, a fost deschis în urmă cu câteva zile. A fost aleasă vama cu cel mai mare tranzit din judeţ, iar capacitatea de imunizare a centrului este de aproximativ 1000 de persoane pe zi. 

Tamás Altfatter, prefect Satu Mare: Programul centrului este între 10 dimineaţa si ora 22 şi doze vor fi atât cât e nevoie. După studiile de trafic existente a reieşit că este singurul punct din Satu Mare unde fiind afluxul foarte mare de cetăţeni să ne adresăm prin colegii noştri acestui tip de cetăţeni.

Pentru că imunizarea se face aici cu serul monodoză de la Johnson & Johnson, sunt mulţi cei care preferă să se oprească din călătorie pentru câteva zeci de minute. Procedura este simplă. După ce este evaluată starea de sănătate a pacientului, se administrează serul, iar oamenii rămân sub supravegherea medicilor din centru pentru încă 15 minute. 

Centrul de vaccinare din Vama Petea este al doilea deschis la frontiera României, după cel din Vama Borș. Urmează să fie deschise alte două centre de vaccinare COVID-19 în vămile Nădlac 1 şi 2. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multe persoane se vaccinează în centrele speciale de la punctele de frontieră