Antena Meniu Search
x

Tragedia de la Târgu Mureş a fost una anunţată. Poliţia nu a intervenit

Vezi și

Criminalul tinerei din Târgu Mureş a fost reţinut pentru 30 de zile. Deşi a ameninţat-o pe fosta lui iubită, poliţia nu a putut să o apere. Povestea Emmei poate fi, din păcate, povestea oricărei femei aflate într-o relaţie abuzivă. Şi asta pentru că agresorii nu pot fi urmăriţi de poliţişti nici după ce victima lor obţine un ordin de protecţie.

Tragedia de la Târgu Mureş a fost una anunţată. Deşi Emma scăpase de iubitul violent, ameninţările au continuat. Emma a cerut ajutorul poliţiştilor. Însă nici măcar oamenii legii nu au putut să o protejeze. Cadrul legislativ nu le dă voie. Iar tragedia Emmei se poate repeta oricând.

Iar în lipsa unei legi clare, Emma a devenit încă un număr într-o statistică şocantă. Doar în primele şase luni ale anului trecut au fost înregistrate aproape 9.000 de cazuri de violenţă domestică. 79% dintre victime au fost femei. Tot în aceeaşi perioadă, 28 de femei au murit ca urmare a violenţei domestice. 

Dimensiunile reale ale fenomenului sunt mult mai mari decât cifrele oficiale. 

Dincolo de frică şi nesiguranţă, multe femei nu au o alternativă. În 13 judeţe din România nu există adăposturi pentru victimele violenţei domestice.

Iar în lipsa unui ajutor real şi a unor legi care să protejeze cu adevărat victimele violenţei domestice, drama tinerei de 28 de ani, ucisă de fostul iubit nu va fi decât o tragedie cu repetiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tragedia de la Târgu Mureş a fost una anunţată. Poliţia nu a intervenit