Antena Meniu Search
x

Traian Berbeceanu, anunț privind relaxarea restricțiilor în Capitală: Situaţia va fi monitorizată în următoarele două zile

Prefectul municipiului Bucureşti, Traian Berbeceanu, a afirmat, miercuri seară, că este îmbucurător că oraşul a scăzut sub incidenţa de 3 la mie după o lungă perioadă de timp, rezultatul fiind efortul tuturor locuitorilor şi al autorităţilor.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 21.01.2021, 08:01

Restricțiile anti-COVID, în Capitală, ar putea fi ridicate sâmbătă
Restricțiile anti-COVID, în Capitală, ar putea fi ridicate sâmbătă - Profimedia Images
  • Dacă rata de infectare se menține sub 3 la mie, sâmbătă, Capitala ar putea scăpa de unele măsuri anti-COVID
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Cred că este absolut necesar să respectăm în continuare normele de siguranţă şi măsurile sanitare pentru ca într-un viitor cât mai apropiat să putem să beneficiem de relaxări mai generoase ale acestor restricţii”, a afirmat Berbeceanu.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că este îmbucurător că după o lungă perioadă de timp incidenţa cumulată a cazurilor noi de coronavirus a scăzut sub 3 la mie.

Situaţia va fi monitorizată în următoarele două zile şi, dacă se va menţine incidenţa sub 3 la mie, se va adopta o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru relaxarea măsurilor permise de lege în oraşele din scenariul galben.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prefectul Capitalei cere în continuare respectarea măsurilor privind limitarea răspândirii coronavirusului.

”Îi rog pe cetăţenii municipiului Bucureşti să înţelegem că a fost un efort comun, în principal al dumnealor, dar şi al autorităţilor. A fost frustrant să respectăm aceste măsuri, dar uite că au fost benefice şi am reuşit să scădem incidenţa de contaminare”, a afirmat prefectul Capitalei.

Anterior, acesta a anunţat într-un mesaj pe Facebook că rata de incidenţă în Bucureşti este de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate, potrivit News.ro.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Traian Berbeceanu, anunț privind relaxarea restricțiilor în Capitală: Situaţia va fi monitorizată în următoarele două zile