Antena Meniu Search
x

Traian Berbeceanu, prefect: „Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei, chiar dacă incidenţa a trecut de şase”

Traian Berbeceanu a anunțat, duminică, în ziua în care Municipiul București a atins o incidență cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus de 6,13 la mia de locuitori, că nu se ia în calcul carantinarea Capitalei pentru că numărul celor depistaţi pozitiv e mai mic.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.11.2020, 21:30

Traian Berbeceanu, prefect: „Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei, deși incidența a trecut de șase”
Traian Berbeceanu, prefect: „Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei, deși incidența a trecut de șase” - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Bucureştiul a atins duminică o incindenţă cumulată a infectărilor pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori.
  • După ce incidenţa trece de 6 la mie într-o localitate, autorităţile pot decide carantinarea respectivei localităţi.

Bucureştiul a atins o incindenţă cumulată a infectărilor pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori, însă Prefectul Capitalei a spus că, cel puţin pentru moment, nu se pune problema intrării în carantină.

„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă! Apreciem că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente și că, respectându-le cu stricteţe, vom putea să gestionăm răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, la Europa FM.

„Deși incidenţa a sărit de şase, cumulată la ultimele 14 zile, numărul celor depistaţi pozitiv în ultimele 24 de ore e mai mic ca la alte raportări din zilele trecute. Cifrele sunt de natură să ne îngrijoreze, dar să nu ne alarmeze. (...) Au fost teste mai puţine, dar, nici numărul de testări, singur, nu este un indicator în sine”, a mai spus Berbeceanu. 

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică, în Capitala au fost înregistrate cele mai multe cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore din țară: 1.222 de cazuri.

Amintim, după ce incidenţa trece de 6 la mie într-o localitate, autorităţile pot decide carantinarea respectivei localităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Traian Berbeceanu, prefect: „Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei, chiar dacă incidenţa a trecut de şase”