Antena Meniu Search
x

Tramvaiul care lega pe vremuri Sibiul de Rășinari se pregătește de inaugurare

Șinele au fost reparate, iar o garnitură va fi pusă în funcțiune cel târziu la jumătatea lui ianuarie.

Vezi și

Șinele au fost reparate, iar o garnitură va fi pusă în funcțiune cel târziu la jumătatea lui ianuarie. Un pas mic, dar extrem de important pentru turismul din comună. Mai ales că, odată cu plimbarea, turiştii vor avea parte şi de alte surprize.

Tramvaiul e pregătit deja. Are 54 de scaune noi, numai bune pentru cei care vor să se odihnească şi, în acelaşi timp, să vadă împrejurimile Sibiului.

Carmen Ghidiu, președintele asociației pensiunilor agroturistice Rășinari: O să fie un mijloc de transport, o legătură între Răşinari şi Sibiu. Este de-a dreptul fascinantă o călătorie cu tramvaiul. 

Fascinante sunt şi priveliştile. La capătul drumului de 12 kilometri, te întâmpină un sat pitoresc. Unul care încă îşi mai păstrează din frumuseţea de odinioară. 

Mihai Proca, ghid touristic, președintele Asociației Tură în Natură Sibiu: "Avem tradiţii deosebite legate de oierit, avem munţii cindrel, cu f multe trasee turistice."

Şi foarte multe pensiuni. Aşa că, cei care fac o plimbare prin una din cele mai vechi comune din mărginimea Sibiului pot înnopta acolo. 

Carmen Ghidiu, președintele asociației pensiunilor agroturistice Rășinari: "Dorim să dezvoltăm nişte pachte pt turişti. Chiar vom avea şi ceva reduceri pt turiştii care aleg să vină la răşinari cu transportul ecologic."

Iar pe lângă reduceri, turiştilor li se pregătesc şi alte surprize. 

Bogdan Bucur, primar Rășinari: "Celor care circulă să le punem la dispoziţie şi alte lucruri. Degustare de produse tradiţionale sau plimbare cu biciclatele prin Răşinari sau drumeţii în împrejurimile Răşinariului." 

Mihai Proca, ghid touristic, președintele Asociației Tură în Natură Sibiu: "Sunt destul de mulţi oameni care vin la Sibiu, vizitează sibiul şi, în felul acesta, odată ce tramvaiul va funcţiona, vor putea să vină şi către răşinari, o altă zonă cu potenţial turistic deosebit din împrejurimile Sibiului."

Tramvaiul va începe să funcţioneze în zilele următoare. Pentru început, numai în weekend. Dar dacă doritorii sunt mulţi, programul ar putea fi prelungit. Investiţia se ridică la câteva mii de euro, dar, spun autorităţile, potenţialul turistic din zonă îşi merită banii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tramvaiul care lega pe vremuri Sibiul de Rășinari se pregătește de inaugurare