Antena Meniu Search
x

Video Transalpina, închisă deşi vremea îi îmbie pe turişti pe drumuri de munte. Decizia e motiv de scandal între cabanieri şi CNAIR

Închiderea celei mai înalte şosele din România a devenit motiv de scandal între cabanieri şi CNAIR. Pentru că a nins la începutul lunii, compania a decis să închidă o porţiune din Transalpina. Doar că acum vremea e bună, drumul e curat şi s-ar putea circula. Proprietarii de hoteluri şi pensiuni se plâng că pierd clienţi şi bani şi ameninţă cu instanţa.

Alin Stan
de Alin Stan

la 20.10.2021, 21:06

Vezi și

Turiştii au făcut cale întoarsă când au dat de indicatorul de circulaţie oprită. "Aş fi dorit să-l fac. Dar asta este. Acum mă întorc acasă, ce să fac", mărturiseşte un şofer.

Decizia ca Transalpina să rămână închisă, pe tronsonul dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, a reaprins flacăra războiului dintre compania de drumuri şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni din zonă, care sperau că se vor bucura în continuare de turişti. "S-a închis pe o vreme aşa frumoasă, cum nu s-a închis niciodată. Mă aşteptam din partea celor autorizaţi să ia această decizie atunci când nu se mai putea circula", se plânge Mărioara Babu, administrator stână. "Noi avem destul de multe grupuri care vin acum spre sfârşitul lui octombrie şi până la jumătatea lunii noiembrie, din peste 10 ţări din Europa", spune şi Constantin Pănescu, cabanier. "Probabil că o să renunţe".

Scandal între cabanieri şi CNAIR

Acum cei peste 700 de investitori din zonă ameninţă că vor da în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. "Atâta vreme cât prognoza meteo este favorabilă, cât şoseaua până la Obârşia Lotrului este în perfectă stare, trebuia lăsată deschisă circulaţiei publice", crede Luminiţa, cabanier. "Eu i-am rugat să facă tot posibilul să păstreze drumul deschis măcar până pe data de 1 noiembrie. Lucrul pe care l-au făcut cu Transfăgărăşanul, dar nu cu Transalpina", povesteşte Marcel Iacobescu, prefectul din Gorj.

Reprezentanţii companiei de drumuri nu au vrut să ofere un punct de vedere. Dacă vremea va fi bună, porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului ar putea fi redeschisă circulaţiei cel mai devreme în primăvara anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Transalpina, închisă deşi vremea îi îmbie pe turişti pe drumuri de munte. Decizia e motiv de scandal între cabanieri şi CNAIR