Antena Meniu Search
x

Transport gratuit cu taxiul în Bucureşti pentru persoanele cu dizabilităţi motorii

Serviciul de transport gratuit în regim taxi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi motorii din Capitală care nu au alte venituri în afara prestaţiilor sociale acordate de la bugetul de stat şi local va deveni activ din 10 septembrie.

Transport gratuit cu taxiul în Bucureşti pentru persoanele cu dizabilităţi motorii

Serviciul de transport gratuit în regim taxi pentru persoanele adulte cu dizabilităţi motorii din Capitală care nu au alte venituri în afara prestaţiilor sociale acordate de la bugetul de stat şi local va deveni activ din 10 septembrie, potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Abilitaxi va asigura transport gratuit cu patru maşini speciale, urmând ca accesul la acest serviciu să se facă prin programare prin dispecerat cu cel puţin 48 de ore înainte.

Pentru a folosi serviciile Abilitaxi, în regim de comandă prealabilă, potenţialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă certificat de handicap emis de un Consiliu Local de sector, să aibă domiciliul în Bucureşti, să nu fie instituţionalizaţi într-un centru rezidenţial public, să nu realizeze alte venituri în afara indemnizaţiei de handicap şi bugetului complementar şi a stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap şi să se inscrie în baza de date a DGASMB pentru utilizarea serviciului de transport gratuit.

Persoanele care încadrează în aceste criterii pot suna la numărul de telefon 075RESTART/0757378278, pentru programarea curselor, iar transportul gratuit poate fi solicitat cu 48 ore inainte. Pentru înscrieri in baza de date a DGASMB, cei care vor să beneficieze de acest serviciu trebuie să completeze o cerere (disponibila pe site-ul http://dgas.ro/transport-accesibilizat/), care se transmite pe e-mail la adresa [email protected] sau prin depunere/posta la sediul din str. Constantin Mille , nr. 10, sector 1. Persoanele care nu pot descarca/printa cererea, pot trimite informatiile solicitate in cerere, in corpul unui e-mail, transmis la aceeasi adresa [email protected]

Proiectul, care este unul pilot, cu durata de un an, este implementat de Primăria Capitalei, prin DGASMB, şi Asociaţia Re-Start Cauză Bună, în acest sens Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) adoptând o hotărâre în luna mai, potrivit căreia DGASMB ar urma să pună la dispoziţie o maşină, iar asociaţia alte trei maşini.

Accesul la serviciul Abilitaxi se va face prin programare telefonică la dispecerat, de luni până vineri între 9.00 şi 17.00, cu cel puţin 48 de ore înainte. Astfel, transportul se va realiza în regim taxi: şoferul şi infirmierul vor merge la adresa beneficiarului, de unde îl vor prelua şi îl vor transporta tur şi retur.

Conform Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, la sfârşitul anului 2017 în Bucureşti erau aproape 63.000 de persoane cu dizabiliăţi, arată iniţiatorii proiectului.

În ceea ce priveşte resursele şi cheltuielile, proiectul va implica un angajat pe partea administrativă plătit cu 3.728 de lei net pe lună, un manager de proiect – 7.922 de lei pe lună, trei infirmieri – 2.097 de lei pe lună fiecare şi trei şoferi – 3.728 de lei pe lună.

Pe lângă alte costuri cu utilităţile, chiria sediului, serviciile de întreţinere a maşinilor, evenimentul de lansare a proiectului va implica cheltuieli de aproape 14.000 de lei, iar cele de promovare – aproape 47.000 de lei. În total, valoarea proiectului se ridică la 731.275,16 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Transport gratuit cu taxiul în Bucureşti pentru persoanele cu dizabilităţi motorii