Antena Meniu Search
x

Tratamentele injectabile împotriva ridurilor pot povoca ORBIRE!

Folosirea frecventă şi efectuarea injecţiilor cu collagen sau substanţe cosmetice special foarte aproape de zona ochilor pot provoca orbire.

 În SUA au fost raportate cazuri de orbire permanentă în urma folosirii acestui tip de tratament antirid, care permite netezirea pielii şi remodelarea anumitor zone ale chipului.

În general complicaţiile care pot apărea sunt rare şi constau în inflamarea pielii şi apariţia echimozelor. Totuşi, medicii spun că procedurile de îndepărtare a ridurilor nu sunt lipsite de rscuri pentru ochi.

Din ce în ce mai răspândite, aceste intervenţii sunt destinate eliminării oboselii chipului şi rareori provoacă alte complicaţii decât inflamarea pielii şi echimoze.

Însă nu sunt total lipsite de risc pentru ochi, spune medicul Michelle Carle, specialist oftalmolog din Los Angeles.

Tratamentele injectabile de umplere a ridurilor - cu colagen, printre altele - sunt de obicei rezervate zonei de mijloc a feţei, de exemplu, în jurul gurii.

Însă ele nu trebuie să fie utilizate în jurul ochilor, potrivit acestui specialist oftalmolog, pentru că "produsul poate, accidental, atinge vasele sangvine ale feţei, să-şi facă drum până la artera oculară şi să blocheze irigarea cu sânge a acestui organ", spun medicii.

sursă: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Tratamentele injectabile împotriva ridurilor pot povoca ORBIRE!