Antena Meniu Search
x

Trenul regal a refăcut traseul parcurs de regele Carol I acum 150 de ani

1 decembrie a fost o zi specială şi pentru admiratorii familiei regale

Vezi și

1 decembrie a fost o zi specială şi pentru admiratorii familiei regale. Principesa Margareta, principele Radu şi principesa Maria au sărbătorit alături de mii de oameni.

Reprezentanţii Casei Regale au refăcut traseul Drobeta Turnu Severin - Bucureşti, parcurs în urmă cu 150 de ani de Regele Carol I. Iar în gările în care au poposit, au fost primiţi cu aplauze. 

Peronul este neîncăpător. Când trenul regal ajunge în gară, începe forfota. Tineri sau bătrâni, toţi sunt curioşi şi nerăbdători să îi vadă pe reprezentanţii Casei Regale. Principesa Margareta coboară zâmbind, iar mulţimea remarcă imediat buchetul pe care îl ţine în mână. Florile au culorile drapelului.

În cele 20 de minute petrecute în Gara din Craiova, oaspeţii de seamă au vizitat şi o expoziţie de fotografie, cu imagini din principalele gări din Dolj. Plini de nostalgie, mulţi dintre cei prezenţi au avut şi mesaje pentru Regele Mihai. Pentru public a fost o întâlnire istorică, de Ziua României.

Trenul Aducerii Aminte a refăcut traseul Drobeta Turnu Severin - Bucureşti. După Craiova, următoare oprire a fost în Gara din Slatina, iar apoi în Titu, înainte să ajungă în Gara Regală Băneasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Trenul regal a refăcut traseul parcurs de regele Carol I acum 150 de ani