Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Trufandale vandute ca-n perioada comunista! Pe sub tarabe, comerciantii ascund icre negre

Marfa de contrabanda se gaseste pe toate drumurile in Romania. Caviarul si carnea frageda de sturion apar, ilegal, de sub tarabele din piata

Vezi și

Caviarul, o delicatesa, nu este expus la vedere in piata. Se aduce pe comanda. Explicatia e simpla: nici cumparatorii nu dau navala, dar nici marfa nu e una legala. Din 2006, pescuitul de sturion, pestele de la care vin icrele negre, a fost interzis in Romania.

Caviarul e trufanda si pe Internet. Se vine la liber si fara chitanta. Pentru 25 de lei borcanul, aproape oricine isi poate permite sa guste din faimoasa delicatesa. Problema e ca, la un pret atat de mic, calitatea sau garantia ca e vorba de icre negre si nu de altceva este pusa sub semnul intrebarii.

Cererea mare de caviar a dus la extinderea comertului ilegal. Sturionul nu este cautat neaparat pentru carne, ci pentru icre. Daca braconajul nu este oprit, sturionul risca sa ramana doar in amintirea celor care au reusit sa-l guste.

O mai buna comunicare intre autioritati si pescari ar putea fi o alta solutie. Mai ales ca principala sursa de venit a celor din Delta este pescuitul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Trufandale vandute ca-n perioada comunista! Pe sub tarabe, comerciantii ascund icre negre