Antena Meniu Search
x

Performanță medicală la Spitalul Marie Curie

România se poate lăuda de astăzi cu o performanţă medicală greu de egalat. Doctorii de la Spitalul Marie Curie au îndreptat coloana vertebrală a unei fetiţe de 2 ani şi jumătate cu ajutorul unui dispozitiv unic în lume.

Vezi și

Malformaţia Ilincăi a fost corectată cu un dispozitiv rar. Atât de rar şi de scump, încât niciun spital din lume nu-şi permite să-l cumpere. Aşa că dispozitivul, adică trusa SHILLA, se închiriază şi circulă în spitalele din toată lumea. 17.000 de euro costă cea mai nouă soluţie pentru corectarea scoliozei congenitale.

Produs în Statele Unite ale Americii, echipamentul face înconjurul lumii. Pentru că se asamblează în timpul operaţiei, nimeni nu ştie cu exactitate, înainte de finalul intervenţiei, câte piese se vor folosi. Aşa se face că trusele de bază sunt trimise către producător şi completate după fiecare caz în parte.

Până acum, trusele surori au mai fost folosite în trei oraşe din America, în Canada şi Japonia. În Europa, doar specialiştii din Marea Britanie şi Polonia au mai montat cu succes dispozitivul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Performanță medicală la Spitalul Marie Curie