Antena Meniu Search
x

Tulipanii, arborii de poveste de pe străzile din Reșița

Reşiţa este unul dintre puţinele oraşe din România unde pot fi întâlniţi tulipanii. Arbori ale căror flori seamănă cu lalelele, tulipanii există şi în Portugalia sau Spania. Chiar dacă în întreaga Europă pot fi văzute doar câteva sute de exemplare, mulţi dintre reşiţeni nu ştiu ce monumente ale naturii sunt pe străzile lor. 

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 15:44

Vezi și

În România sunt câteva zeci de exemplare de tulipani, dar la Reșița sunt 7. Înfloresc în fiecare an, dar o dată la 4 ani sunt o explozie de culoare.

Oricine îi vede este impresionat de florile deosebite care seamănă izbitor cu lalelele. De unde şi numele.

Deşi este unul dintre oraşele cu cei mai mulţi tulipani din România, povestea arborilor din Reştiţa nu a fost mereu una frumoasă. În urmă cu 15 ani, copaci erau cât pe ce să fie puşi la pământ pentru ca în locul lor să fie construită o benzinărie.

Copacul purtător de lalele a fost adus în România în anul 1880 de guvernanta nemţoaică a unei familii de nobili transilvăneni. Nu este însă singurul arbore deosebit din zonă.

La nivel european, din special tulipanului se găsesc doar câteva sute de exemplare, cele mai multe în Spania şi Portugalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tulipanii, arborii de poveste de pe străzile din Reșița