Antena Meniu Search
x

Turismul românesc. Paşi mici, dar siguri

România intră timid pe lista destinaţiilor turistice ale străinilor, iar românii aleg şi eoi din ce în ce mai mult să îşi cunoască ţara şi petrec vacanţele aici

Vezi și

România intră timid pe lista destinaţiilor turistice ale străinilor, iar românii aleg şi eoi din ce în ce mai mult să îşi cunoască ţara şi petrec vacanţele aici

În ultimul an, numărul celor care şi-au petrecut concediul la noi a crescut. Ba chiar au fost oameni care au venit tocmai America de Nord şi de Sud, Asia şi Africa până la noi în Carpaţi sau pe litoral.

Pentru că turiştii aduc, pe lângă o eventuală imagine mai bună, şi bani. Anul trecut, numărul străinilor care ne-au vizitat ţara a crescut cu peste 11% şi a ajuns la aproape 2 milioane de turişti.

Dar și românii care preferă vacanţele în ţară sunt mai mulţi. Anul trecut au fost cu peste 5% mai mulţi faţă de 2013. Asta şi datorită şi campaniilor de promovare făcute de România pe pieţele internaţionale, dar, mai ales, datorită reclamei făcută Transilvaniei de prinţul Charles. Potrivit cifrelor, în 2014, ne-au trecut graniţa cu 24 la sută mai mulţi americani şi canadieni. Dar şi cu peste 35 de procente mai mulţi asiatici şi sud-americani.

Ţara noastră este încă departe de a fi considerată o destinaţie de succes. Avem, într-adevăr, peste 8 milioane de turişti, dar sunt, de aproape două ori mai puţini decât în Grecia, unde anual ajung 18 milioane de turişti. Stăm mai prost şi faţă de Polonia şi Ungaria care sunt vizitate anual de 15 milioane, respectiv 10 milioane de străini.

Potrivit clasamentului Organizaţiei Mondiale a Turismului, Franţa este, în continuare, ţara care atrage cei mai multi turişti. Peste 80 de milioane. Urmată de Statele Unite, cu 70 de milioane, şi Spania cu 60 de milioane de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Turismul românesc. Paşi mici, dar siguri