Antena Meniu Search
x

Meteorologii anunţă PLOI TORENŢIALE şi vijelii. Au fost pregătiţi saci de nisip şi în oraşe s-au ridicat diguri împotriva inundaţiei

România a trecut de la vară direct la o iarnă grea! Un turist a murit în munţi, acolo unde vântul bate cu peste 100 de kilometri pe oră.

Vezi și

România a trecut de la vară direct la o iarnă grea! Un turist a murit în munţi, acolo unde vântul bate cu peste 100 de kilometri pe oră, iar zăpada e ca în decembrie. Sunt două coduri portocalii şi unul galben de ninsori, lapoviţă, ploi, dar şi vijelii în mai bine de jumătate de ţară. În Constanţa, pe străzi, s-au ridicat diguri din sute de saci cu nisip de teama urgiei anunţe de meteorologi.

Nămeţi, viscol şi ceaţă densă. Este riscant chiar şi pentru cei cu experienţă. Pe Jepii Mici, salvamontiştii au mers pe nevăzute după un turist de 50 de ani. Când au ajuns la el, după câteva ore prin nămeţi, era prea târziu: "Cu părere de rău au constat că e decedat. De fapt, în momentul în care a fost anunţat incidentul, se pare că era în comă." 

Bărbatul a fost văzut în această dimineaţă, de un grup de turişti, căzut în râpă. Oamenii au cerut ajutor. Apoi au plecat. 

Şi mâine, Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi sub cod portocaliu de ninsori puternice şi viscol. Autorităţile promit însă că în acest an, iarna nu mai ia pe nimeni pe nepregătite. 

Pe Transfăgărăşan, utilajele s-au apucat deja de treabă. În timp ce în Constanţa din peste 500 de saci de nisip, gonflabili, dar şi din balize reflectorizante s-au ridicat diguri în intersecţiile oraşului. În această noapte se anunţă ploi torenţiale, de peste 80-90 de litri pe metru pătrat. 

11 judeţe din sud-est şi Bucureştiul sunt şi mâine sub avertizare de cod portocaliu de ploi. Un alt cod portocaliu a fost dat şi pentru vânt. În Dobrogea, rafalele trec de 90 de kilometri pe oră. Şi în largul Mării Negre este furtună. Valurile depăşesc şi 7 metri înălţime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Meteorologii anunţă PLOI TORENŢIALE şi vijelii. Au fost pregătiţi saci de nisip şi în oraşe s-au ridicat diguri împotriva inundaţiei